Dobrovoljac iz rata na Kosovu i Metohiji poginuo u terorističkom napadu u Moskvi! Cela Rusija u SUZAMA! (FOTO)


IZVOR: Republika/A.G. - 29.03.2024 | 17:56


Mjasnikov je bio na spisku hospitalizovanih posle terorističkog napada, ali nažalost, lekari nisu uspeli da ga spasu.

Foto: AP Photo/Vitaly Smolnikov
Dobrovoljac iz rata na Kosovu i Metohiji poginuo u terorističkom napadu u Moskvi! Cela Rusija u SUZAMA! (FOTO)

Ruski pukovnik Timur Mjasnikov, koji je bio na odsustvu od rata u Ukrajini, a koji se kao doborvoljac borio na Kosovu i Metohiji, poginuo je u terorističkom napadu na Krokus siti hol u Moskvi. Informacije o smrti Mjasnikova pojavile su se na ruskim telegram kanalima, a potvrđene su i objavom Ministarstva zdravlja Moskovske oblasti.

Mjasnikov je bio na spisku hospitalizovanih posle terorističkog napada, ali nažalost, lekari nisu uspeli da ga spasu, prenose Novosti.

Herojsko ponašanje u trenutku napada

 

Prema rečima predsednika predsedništva Samarskog regionalnog ogranka organizacije Oficiri Rusije Artura Malivančuka, Mjasnikov je pokazao izuzetnu hrabrost u trenutku napada. Uspeo je da odgurne ženu i sina na bezbedno mesto, izlažući sebe jakoj vatri. Pogođen sa tri metka, pukovnik je više dana bio u borbi za život, ali nažalost, izgubio ju je.

Životna i vojna karijera

Preminuli pukovnik, diplomac Suvorovske vojne škole i Vojnog univerziteta, služio je u 3. brigadi specijalnih snaga, koja je bila deo Glavne uprave ruskog Generalštaba (ranije GRU). Borio se na Kosovu i u Tadžikistanu, a poslednje dve godine bio je u zoni Severnog vojnog okruga.

Teroristički napad na Krokus siti hol

Napad na posetioce koncerta u Moskvi koji se dogodio 22. marta bio je izuzetno krvav, odnoseći 140 života. Federalna služba bezbednosti Rusije saopštila je da je u blizini rusko-ukrajinske granice privedeno 11 lica, uključujući četvoricu terorista. Oni su presretnuti u Brjanskoj oblasti, na manje od 100 kilometara od rusko-ukrajinske granice, dok su pokušavali da pobegnu u Ukrajinu. Sud u Moskvi odredio im je pritvor do 22. maja.

Oproštaj od Mjasnikova

Oproštaj od pukovnika Mjasnikova biće održan 29. marta, a njegova hrabrost i žrtva koju je podneo biće sećane u vojnim krugovima širom Rusije. Svojom hrabrošću i požrtvovanošću, Mjasnikov je ostavio dubok trag u vojnoj zajednici, a njegova smrt predstavlja veliki gubitak za njegovu porodicu i kolege.

BONUS VIDEO