ITALIJA KRENULA PUTEM FRANCUSKE: Masakr u Moskvi menja Evropu, posle današnjeg dana ništa neće biti isto


IZVOR: Republika/I.Đ. - 25.03.2024 | 14:07


Teroristi koji su ubili najmanje 137 ljudi stigli su danas pred lice pravde

Foto: shutterstock
ITALIJA KRENULA PUTEM FRANCUSKE: Masakr u Moskvi menja Evropu, posle današnjeg dana ništa neće biti isto

Italijanska policija podići će stepen bezbednosti pred predstojeći Uskrs, saopštilo je ministarstvo unutrašnjih poslova te zemlje.

Odluka o povećanju budnosti Italija je donela zbog terorističkog napada u Moskvi u petak, prenosi Rojters.

"U susret uskršnjim praznicima aktivnost policije biće intenzivirana", navodi se u saopštenju i dodaje da će posebna pažnja biti posvećena "svim osetljivim tačkama".

Francuska je, na predlog predsednika Emanuela Makrona, podigla bezbednost na najviši nivo, nakon terorističkog napada u Moskvi, saopštio je francuski premijer Gabrijel Atal.

"S obzirom na to da je Islamska država preuzela odgovornost (za napad u Moskvi), kao i zbog pretnji našoj zemlji, odlučili smo da podignemo bezbednost na najvijši nivo", naveo je Atal na platformi X (Tviter).

U terorističkom napadu izvedenom u petak u koncertnoj dvorani Krokus siti hol kod Moskve, prema poslednjim podacima, poginulo je 137, a povređeno 180 ljudi. Odgovornost za napad preuzela je Islamska država.

Teroristi su inače stigli u sud u Moskvi i tamo će im se suditi za stravičan napad na žitelje glavnog grada Rusije.

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Ruske Federacije Dmitrij Medvedev ocenio je danas da svi počinioci i organizatori terorističkog napada u "Krokus siti holu" u predgrađu Moskve zaslužuju smrt.

"Svi me pitaju. Šta da se radi? Uhvaćeni su. Bravo za sve koji su ih uhvatili. Treba li ih ubiti? Treba. I biće. Ali mnogo je važnije pobiti sve upletene. Svako. Ko je platio, ko je podržao, ko je pomogao. Sve ih pobijte“, napisao je on na svom Telegram kanalu, prenosi TASS.