PREDSEDNIK SAD PROGOVORIO O SVOM ZDRAVLJU: Bajden otkrio kakvi su mu rezultati nakon lekarskog pregleda!


IZVOR: Republika - 28.02.2024 | 20:59


Zdravstveno stanje je nepromenjeno u odnosu na prošlu godinu, izjavio je američki lider Džo Bajden.

Foto: Tanjug/AP
PREDSEDNIK SAD PROGOVORIO O SVOM ZDRAVLJU: Bajden otkrio kakvi su mu rezultati nakon lekarskog pregleda!

Američki predsednik Džo Bajden rekao je danas da se rezultati njegovog ovogodišnjeg sistematskog pregleda ne razlikuju od prošlogodišnjih.

Bajden je po povratku u Belu kuću iz vojne bolnice Volter Rid u Merilendu, gde je pregledan, u šali rekao da doktori misle da "izgeda previše mlado", prenosi En-Bi-Si njuz (NBC News).

- Ništa nije drugačije nego prošle godine. Sve je sjajno - rekao je Bajden.

Bajden (81) se podvrgava godišnjim fizičkim pregledima otkako je postao predsednik Sjedinjenih Država.

Bajdenovi kritičari zatražili su veću transparentnost od Bele kuće kada je reč o njegovom zdravlju, fizičkom i mentalnom, nakon nedavnog izveštaja specijalnog tužioca Roberta Hura u kojem se, između ostalog, navodi da je američki predsednik "dobronamerni stariji čovek sa lošim pamćenjem", prenosi Tanjug.

Podsetimo, danas je objavljeno da je američki predsednik Džo Bajden saopštio da će u sredu biti podvrgnut fizičkom pregledu u vojnoj bolnici u predgrađu Merilenda.

Bela kuća je saopštila da će kasnije u sredu javno objaviti rezultate rutinskog fizičkog pregleda demokratskog predsednika.

Ovogodišnji fizički pregled dolazi u trenutku kada se Bajden, demokrata i bivši republikanski predsednik Donald Tramp (77), pripremaju da se suoče u verovatnom revanšu na predsedničkim izborima 5. novembra, 

BONUS VIDEO