ZELENSKI VAN SEBE OD BESA NAKON PADA AVDEJEVKE! Ovo je GLAVNI razlog njihovog poraza, Zapad je umešao PRSTE!


IZVOR: Republika/A.G. - 17.02.2024 | 17:07


Zelenski je naglasio da je nedostatak podrške Zapada i veštački deficit municije ograničio dijapazon delovanja ukrajinskih snaga, ističući da situacija u Avdejevki to potvrđuje.

Foto: Tanjug/AP
ZELENSKI VAN SEBE OD BESA NAKON PADA AVDEJEVKE! Ovo je GLAVNI razlog njihovog poraza, Zapad je umešao PRSTE!

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izneo je svoje viđenje povlačenja ukrajinske vojske iz Avdejevke, ističući nedostatak podrške Zapada i veštački deficit municije kao glavne faktore.

Govoreći na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji, Zelenski je istakao da se Ukrajini nametnuo veštački deficit municije, posebno artiljerijske i dalekometne, što je ograničilo delovanje ukrajinskih snaga, prenosi Sputnjik.

Veštački deficit municije kao ograničavajući faktor

Zelenski je naglasio da je nedostatak podrške Zapada i veštački deficit municije ograničio dijapazon delovanja ukrajinskih snaga, ističući da situacija u Avdejevki to potvrđuje. Ovaj problem postavlja nove izazove pred ukrajinsku vojsku u njihovim operacijama.

Predsednik Zelenski je takođe istakao da rat u Ukrajini doživljava kao nepravedan, posebno kada je reč o taktičkim prednostima. Naglasio je da je nepravednost rata posebno izražena u odnosu snaga, ukazujući na razlike u dometu artiljerije između Ukrajine i Rusije.

Zelenski je time stavio akcenat na značaj podrške Zapada i neophodnosti rešavanja problema veštačkog deficita municije kako bi se omogućilo efikasnije delovanje ukrajinskih snaga na terenu. Njegove reči ukazuju na složenost situacije u kojoj se Ukrajina nalazi, istovremeno naglašavajući potrebu za dodatnom podrškom i resursima u suočavanju sa izazovima na terenu.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO