NOVI VOJNI UDARI NARUŠILI KRHKO PRIMIRJE: Ima mrtvih i ranjenih u novom sukobu Jermenije i Azerbejdžana


IZVOR: Republika - 13.02.2024 | 11:34


Baku je u ponedeljak optužio Jerevan za granatiranje položaja u pravcu Zangelana.

Foto: Profimedia
NOVI VOJNI UDARI NARUŠILI KRHKO PRIMIRJE: Ima mrtvih i ranjenih u novom sukobu Jermenije i Azerbejdžana

Državna granična služba (DGS) Azerbejdžana izvela je vojnu operaciju na granici sa Jermenijom, objavila je ova agencija na svom sajtu, prenosi RIA.

- Jedinice Državne granične službe Azerbejdžana, kao odgovor na jučerašnju provokaciju Oružanih snaga Jermenije, izvele su 13. februara operaciju odmazde. Kao rezultat operacije, borbeni punkt Oružanih snaga Jermenije u blizini naselja sela Nerkin Hand je potpuno uništeno, odakle su juče oružane snage Jermenije pucale na položaje trupa Državne granične službe Azerbejdžana, zbog čega je ranjen azerbejdžanski vojnik - pojasnila je Državna granična služba.

 

 

Kako je saopštilo jermensko Ministarstvo odbrane, od 8.30 po moskovskom vremenu, Baku je prekinuo vatru u pravcu jermenskih položaja koji se nalaze u regionu Nerkin Hand u regionu Sjunik.

Odeljenje je takođe dodalo da će obavestiti javnost o gubicima i zdravstvenom stanju ranjenih na jermenskoj strani.

Baku je u ponedeljak optužio Jerevan za granatiranje položaja u pravcu Zangelana. Ministarstvo odbrane Jermenije je u utorak ujutro saopštilo da su, prema preliminarnim podacima, dve osobe poginule i ranjene tokom granatiranja Oružanih snaga Azerbejdžana sa jermenske strane.

Poslednjih meseci na granici između dve zemlje nije bilo kršenja primirja. Strane su radile na konačnom nacrtu mirovnog ugovora.