ŠOKANTNE FOTKE! NOVI ŠEF UKRAJINSKE VOJSKE PROSLAVLJAO DAN RUSIJE: General Sirski u uniformi, a u pozadini na torti zastave Rusije i Ukrajine! (FOTO)


IZVOR: Republika - 09.02.2024 | 19:33


Novinar RT Konstantin Pridibajlo nedavno je objavio arhivske fotografije novog glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine, generala Aleksandra Sirskog, kako učestvuje na proslavi Dana Rusije 2013. godine.

Foto: Volodymyr Tarasov / Zuma Press / Profimedia
ŠOKANTNE FOTKE! NOVI ŠEF UKRAJINSKE VOJSKE PROSLAVLJAO DAN RUSIJE: General Sirski u uniformi, a u pozadini na torti zastave Rusije i Ukrajine! (FOTO)

Ove slike su izazvale kontroverze i postale predmet pažnje javnosti.

Na fotografijama se jasno vidi general Sirski u vojničkoj uniformi, dok su sva druga lica na njima zamućena, čime se naglašava važnost samog generala u tom trenutku. Na jednoj od fotografija ističe se torta s zastavama Rusije i Ukrajine. 

- 2013. godine sam jeo tortu sa ukrajinskim i ruskim zastavama na vrhu, zagrlio rusko vojno osoblje na prijemu - izjavio je Pridibajlo.

Ove fotografije dolaze u trenutku nakon što je predsednik Ukrajine, Volodimir Zelenski, saopštio da novi tim preuzima rukovodstvo Oružanim snagama zemlje, a general Sirski je imenovan za novog komandanta ukrajinskih trupa.

Prema dostupnim informacijama, general Sirski potiče iz Vladimirskog kraja, gde i dalje žive njegovi rođaci, uključujući brata Olega i majku Ljudmilu, prenosi RIA Novosti.

Podsetimo, general Aleksandar Sirski je bio vođa odbrane Kijeva na početku invazije, a pokazao je izuzetnu vojničku veštinu i strategiju, što ga je učinilo ključnom figurom u ukrajinskoj kontraofanzivi.

Nakon uspešne odbrane Kijeva, general Sirski je predvodio iznenađujuću kontraofanzivu u Harkovu prošlog leta. Njegova hrabrost i veština vođenja vojske doneli su veliki uspeh ukrajinskim snagama, ali i nova očekivanja od njega kao vojnog lidera.

Danas, general Sirski nadgleda obnovljenu ofanzivu kao šef vojnih operacija u istočnoj Ukrajini. Iako se očekivalo da će postići brze rezultate, general Sirski ističe da je to nemoguće u stvarnosti, s obzirom na složenost situacije na terenu.

Ove slike iz prošlosti postavljaju pitanja o odnosu novog glavnokomandujućeg prema Rusiji i mogućim implikacijama na trenutne političke odnose između Ukrajine i Rusije. Ostaje da da se vidi kako će se situacija razvijati i kakve će biti reakcije javnosti na ove kontroverzne fotografije.

BONUS VIDEO