"ZABRINUT SAM ZBOG NJEGA": Bajden se oglasio povodom zdravstvenog stanja kralja Čarlsa


IZVOR: Republika/M. J. - 05.02.2024 | 20:57


U saopštenju koje je objavila Bakingemska palata, navedeno je da kralj Čarls ima rak, ali da nije reč o raku prostate.

Foto: Tanjug-AP
"ZABRINUT SAM ZBOG NJEGA": Bajden se oglasio povodom zdravstvenog stanja kralja Čarlsa

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država, Džo Bajden, izrazio je zabrinutost za zdravlje kralja Čarlsa III nakon što je Bakingemska palata saopštila da je kralj dijagnostikovan s rakom. Bajden je za "Dejli mejl" izjavio da se nada da će uskoro razgovarati s kraljem, ukoliko mu to zdravstveno stanje bude dozvoljavalo.

U saopštenju koje je objavila Bakingemska palata, navedeno je da kralj Čarls ima rak, ali da nije reč o raku prostate, koji je bio tema nedavne operacije. Dijagnoza je postavljena nakon medicinske procedure vezane za uvećanu prostatu, a kralj je odmah započeo lečenje.

Prema nezvaničnim informacijama, kralj Čarls III lično je obavestio svoje sinove, princa Vilijama i princa Harija, o svom zdravstvenom stanju. Ova porodična obaveštenja dodatno su naglasila ozbiljnost situacije, prenosi Dejli mejl.

Vest o zdravstvenom stanju britanskog monarha izazvala je zabrinutost i pažnju javnosti kako u Velikoj Britaniji, tako i širom sveta. Kralj Čarls III je poznat po svom angažmanu na brojnim poljima, a njegovo zdravlje predstavlja važan faktor ne samo za kraljevsku porodicu već i za celokupnu javnost.

Očekuje se da će reakcije i izrazi podrške za kralja Čarlsa III stizati i iz različitih delova sveta, uključujući i od relevantnih političkih figura poput predsednika Džoa Bajdena. Njegove izjave o nadi za brz oporavak kralja jasno pokazuju solidarnost i prijateljske odnose između Sjedinjenih Američkih Država i Ujedinjenog Kraljevstva.

S obzirom na važnost kraljevskog položaja, javnost s nestrpljenjem očekuje dalje informacije o zdravstvenom stanju kralja Čarlsa III, kao i o planovima za njegovo lečenje i oporavak. Ovo pitanje zauzima centralno mesto u medijskom i javnom interesovanju, a praćenje daljeg razvoja situacije biće od velikog značaja za širu javnost.

BONUS VIDEO