POČINILA ZLOČIN, PA BILA U BEKSTVU 43 DANA: Nakon ubistva Morije Mo ofarbala kosu, operisala nos, pa pobegla iz zemlje - evo kakvu zamku joj je postavila policija!


IZVOR: Republika - 30.01.2024 | 23:44


Federalne vlasti su izvele izuzetno lukav plan kako bi uhvatile osumnjičenu za ubistvo Morije Mo Vilson iz Teksasa. Lažni oglas za instruktora joge postavljen je s namerom da dovede osumnjičenu pred lice pravde, saopštili su zvaničnici.

Foto: Credit: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia
POČINILA ZLOČIN, PA BILA U BEKSTVU 43 DANA: Nakon ubistva Morije Mo ofarbala kosu, operisala nos, pa pobegla iz zemlje - evo kakvu zamku joj je postavila policija!

Kada su detektivi identifikovali Kejtlin Armstrong kao osobu odgovornu za smrt 25-godišnje Morije Mo Vilson u maju 2022. godine, usredsredili su se na njeno pronalaženje, s obzirom da je nestala iz Ostina nakon zločina.

Istraga ih je odvela do Kostarike, gde su istražitelji Damien Fernandez i Emir Perez morali tražiti iglu u plastu sena, s obzirom na veliki broj američkih izgnanika u toj tropskoj oazi.

- Imali smo informacije da se nalazi u hostelima u Kostariki. Kostarika je poznata po obilju hostela, zaista ih ima mnogo - izjavio je Perez za CBS.

Napora nije nedostajalo, čak ni kada se potraga suzila na mali planinski grad Santa Tereza. Identifikacija osumnjičene postala je izazov, s obzirom na sličnosti koje su mnoge žene u tom gradu delile s Kejtlin.

U nadi da će privući osumnjičenu, vlasti su odlučile postaviti oglas za instruktora joge.

- Zagrizla je udicu, identifikovala se kao instruktorka joge i izrazila želju da nas upozna u određenom hostelu. To je bila naša šansa - dodao je Perez.

Na sastanku s Kejtlin, Perez je primetio zavoje na njenom licu, povezane s kozmetičkom operacijom koju je prošla kako bi promenila svoj izgled i izbegla hapšenje.

Kejtlin je uhapšena od strane lokalne policije, a u njenom hostelu pronađeni su dokazi o plaćenim plastičnim operacijama, potvrdili su zvaničnici.

Armstrongova je osuđena za ubistvo 16. novembra, dan pre nego što je izrečena kazna od 90 godina zatvora. 

Kejtlin je bila u bekstvu 43 dana.

Na suđenju je otkriveno da je Kejtlin napala biciklistkinju Mo u maju 2022. godine, između ostalog i zbog njenog odnosa s dečkom Kolinom Striklandom.

Mo i Kolin su se profesionalno bavili biciklizmom, a Kolin je svedočio o njihovoj kratkoj romantičnoj vezi koja je nastala tokom raskida s Kejtlin, prenosi Telegraf.

BONUS VIDEO