U KUĆI KRIO ARSENAL ORUŽJA, A ONDA JE PO NJOJ PROSUO BENZIN: Bivši vojnik napravio haos u kraju, policija zatekla NESTVARNU SCENU


IZVOR: Republika/I.Đ. - 28.01.2024 | 19:59


Muškarac nije želeo da posluša naređenje i usledila je drama

Foto: twitter/printscreen/@MarcoZitzow
U KUĆI KRIO ARSENAL ORUŽJA, A ONDA JE PO NJOJ PROSUO BENZIN: Bivši vojnik napravio haos u kraju, policija zatekla NESTVARNU SCENU

Šezdesetdvogodišnji Nemac iz pokrajine Badem Virtemberg uhapšen je i nalazi se u pritvoru nakon što je odbio da preda svo oružje koje je prethodno imao dok je nosio uniformu.

Muškarac iz Unterkirnaha zabarakadirao se u kući posle prijava iz komšiluka da u njoj drži arsenal oružja za koji nema dozvolu.

Ne samo što se zatvorio u kuću, već je Nemac istu po podu polio benzinom!

Policija je posle upozorenja da će ako treba pucati ušla kod njega u dom i zatekla je nestvarno mnogo oružja, a među puškama i pištoljima, pronašla je bombe, granate, 10.000 komada municije i eksploziv.

Što je najinteresantnije, Nemac je imao dozvolu samo za manji deo oružja.

Policija je saopštila da je pretres kuće bio izuzetno težak. U celoj kući je prosuo 80 litara benzina, pa je duži boravak u njoj bio moguć samo uz korišćenje zaštitne maske.

Na podovima i okvirima vrata bila su sredstva za aktiviranje požara prilikom ulaska u kuću.

Deložacija i pretres su usledili nakon što je sud doneo odluku o prinudnoj deložaciji.

Komšije bivšeg vojnika su privremeno evakuisane prilikom izvršenja deložacije te je njegova kuća bila pod policijskom opsadom.

Nakon što je ubeđen da napusti kuću, uhapšen je, prenosi Taggesschau.