OGLASILA SE ZAHAROVA POVODOM NAPADA NA DONJECK: Učinićemo SVE da svet ne zaboravi na ZLOČINE Zelenskog!


IZVOR: Republika - 22.01.2024 | 19:45


Ranije je ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov doputovao na sednicu Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija u Njujork.

Foto: Russian Foreign Ministry Press Service via AP)
OGLASILA SE ZAHAROVA POVODOM NAPADA NA DONJECK: Učinićemo SVE da svet ne zaboravi na ZLOČINE Zelenskog!

Portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije, Marija Zaharova, izjavila je za televiziju "Rossiya 1" da će Rusija uložiti napore kako bi zločini kijevskog režima i predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog ostali prisutni u međunarodnoj svesti i da nisu zaboravljeni.

- Sve ćemo učiniti kako bi se tema o situacije u Ukrajini čula svaki dan u svim formatima: i u sali Saveta bezbednosti UN, i Generalnoj skupštini, u specijalizovanim komitetima i komisijama UN, kao i drugim međunarodnim organizacijama. Mi imamo poseban institut koji se bavi zločinima kijevskog režima i o tome će ceo svet znati.Obećavam, Zelenskog neće zaboraviti - rekla je ona.

Ranije je ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov doputovao na sednicu Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija u Njujork. Sednica je sazvana povodom ukrajinskog napada na Donjeck.

Podsećamo, vojno jačanje NATO-a u blizini granica Rusije i Belorusije destabilizujući je faktor i Moskva će preduzeti odgovarajuće mere kao odgovor, poručila je portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova na brifingu za novinare, prenosi ruska državna novinska agencija Tas.

Pojačana vojna aktivnost NATO-a i njegovih saveznika u blizini granica Rusije i njene zajednice s Belorusijom provokativne je prirode i može u potpunosti urušiti arhitekturu evropske bezbednosti, a takvi koraci svakako neće ostati bez prikladnog odgovora Rusije - istakla je, prenosi Index.hr.

(Sputnikportal.rs)

BONUS VIDEO