KAO DA JE NEKO BACIO KLETVU NA NEMCE! Cela država u TOTALNOM kolapsu, zbog snežne oluje OKOVANA ledom: Vozači paralisani na putevima!


IZVOR: Republika/A.G. - 18.01.2024 | 09:20


Stotine letova širom Nemačke otkazane su juče zbog ekstremnih vremenskih uslova koji prate snežnu oluju "Gertrudu".

Foto: Tanjug/AP
KAO DA JE NEKO BACIO KLETVU NA NEMCE! Cela država u TOTALNOM kolapsu, zbog snežne oluje OKOVANA ledom: Vozači paralisani na putevima!

Na stotine putnika zaglavljeno je u svojim vozilima na putevima u centralnoj nemačkoj državi Hesenu usled snežnih padavina koje su prekrile autoput, i koje su dovele do stvaranja gužvi i kolona vozila koje su se protezale kilometrima.

Policija nije mogla da proceni razmere haosa izazvanog snegom i koliko dugo će magistralni putevi biti blokirani, prenosi Bild.

U saveznoj državi Tiringiji je pored snega bilo i leda na putu, zbog čega je veliki broj auto-prevoznika odložio svoja putovanja, a navodi se da bi situacija mogla da se popravi u toku jutra.

Nemačka meteorološka služba (DVD) očekuje više snega i upozorava da vozači od oblasti Ajfela i Kelna preko planina Rotar do Tiringije, moraju da se pripreme za ''uporne i ponekad jake snežne padavine''.

Foto: Tanjug/AP

Zaleđeni putevi širom Nemačke

Stotine letova širom Nemačke otkazane su juče zbog ekstremnih vremenskih uslova koji prate snežnu oluju "Gertrudu", a putnicima se savetuje da provere status svog leta pre nego što krenu ka aerodromu.

U Francuskoj, pogotovo u severnim oblastima, na snazi ostaje narandžasti meteo-alarm, i nadležni apeluju na vozače da ne kreću na put.

Podsetimo, Nemačka nije paralisana samo zbog sneže mećave koja ju je zadesila, već i zbog štrajka poljoprivrednika koji je već poprimio ozbiljne razmere. 

U ponedeljak su poljoprivrednici svojim traktorima okupirali centar Berlina, koji je bio zatvoren.

Foto: youtube.com/forbes

Štrajkači poljoprivrednici napravili kolaps u saobraćaju

Pristigli su iz svih krajeva Nemačke kako bi se pridružili velikom protestu tražeći preispitivanje planova za povećanje poreza.

Oko 3.000 traktora, 2.000 kamiona i oko 10.000 ljudi okupilo se na aveniji koja vodi do Brandenburške kapije u Berlinu na masovnom skupu koji je zaokružio nedelju protesta protiv vlade, javlja Rojters.

BONUS VIDEO