ŠVAJCARCI IZBACUJU SRBINA IZ ZEMLJE: Učinio je nešto što ova država NIKADA NE PRAŠTA


IZVOR: Republika/I.Đ. - 17.01.2024 | 13:00


Iako je više puta upozoren da to što radi neče izaći na dobro, on je nastavio po svom

Foto: pixabay.com
ŠVAJCARCI IZBACUJU SRBINA IZ ZEMLJE: Učinio je nešto što ova država NIKADA NE PRAŠTA

Srbin koji već 33 godine živi i radi u Švajcarskoj moraće da se vrati kući.

Srbin prikrivenog identiteta prinuđen je da kupi avionsku kartu u jednom pravcu nakon što su švajcarske vlasti ustanovile da je nagomilao toliko dugova da država više neće da mu gleda kroz prste.

Čovek sa naših prostora koji je živeo u kantonu Argau nagomilao je 282.000 franaka duga a država mu to neće oprostiti jer je više (desetina) puta upozoravan da se ne igra s njima.

Sud mu je posle 33 godine života u ovoj zemlji ukinuo dozvolu boravka.

Srbin je došao u Švajcarsku 1990. godine, kada je imao 15 godina, u okviru ujedinjenja porodice. Dva puta se oženio zemljakinjom, a brak se oba puta raspao.

Međutim, mediji pišu da sada mora da napusti zemlju jer njegov način života nije bio u skladu sa zakonom - nagomilao je ogromne dugove i bio je upozoren od strane tadašnje imigracione policije 1998. i 2000.

Osuđen je za prevaru i 2015. kancelarija je zapretila da će mu oduzeti boravišnu dozvolu. 2021. godine ona mu nije produžena, a Srbin je prošao sve sudove i sada je poražen na saveznom sudu.

Njegov dug iznosi 282.000 franaka, plus neizmirena naplata dugova i tekuće zaplene u iznosu od 44.000 franaka (ukupno 326.000 franaka, odnosno oko 345.000 evra).

Njegova krivična evidencija je dugačka, pišu mediji - u njoj su navedena 32 prekršaja, uglavnom kršenja Zakona o strancima i drumskom saobraćaju, kao i zakona o naplati duga.

Javni interes za okončanje njegovog boravka nadmašuje privatni interes da ostane u Švajcarskoj, piše Telegraf.