RUSI NAMERNO UNIŠTILI SVOJE SELO: Snimak izaziva JEZU, borbeni avioni ga SRAVNILI sa zemljom (VIDEO)


IZVOR: Republika/I.Đ. - 02.01.2024 | 11:21


Ruska vojska odabrala je ovo selo sa jasnom namenom, ali nikom nije prijatno, naprotiv, što sada ono ovako izgleda

Foto: x/illia ponomarenko
RUSI NAMERNO UNIŠTILI SVOJE SELO: Snimak izaziva JEZU, borbeni avioni ga SRAVNILI sa zemljom (VIDEO)

Tokom leta ratnog aviona iznad ruske oblasti Voronjež došlo je do hitnog ispuštanja municije, ali nije bilo žrtava, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

"Hitno ispuštanje municije iz aviona izvršeno je 2. januara oko 9.00 časova po lokalnom vremenu, dok je avion Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije leteo iznad naselja Petropavlovka u Voronješkoj oblasti", navodi se u saopštenju ministarstva, dodajući da nijo bilo žrtava, prenosi TASS.

Ipak, prilikom ispuštanja municije, prema rečima ministarstva, oštećeno je šest privatnih objekata. Pokrenuta je istraga o incidentu.

 

 

Rusija je agresivnije nego ikada prema Ukrajini ušla u 2024. godinu.

Stanovnici ukrajinskih gradova Kijeva i Harkova od ranog jutra su na udaru. Rusija je odlučila da od samog starta 2024. godine zaboravi na bilo kakva dalja kalkulisanja i poštede kako bi se ukrajinskim vojnicima, ali i ostatku naroda urezalo u glave (ako već nije) da je bila velika greška napasti i uništiti ruski brod Novočerkask kod Krima.

Nadležni su u Kijevu i Harkovu prijavili rad sistema protivvazdušne odbrane a javljaju da veliki broj projektila leti prema glavnom gradu.

Gradonačelnik Harkova Igor Terehov rekao je da se u gradu dogodila eksplozija, a Rusija je izvršila masivan raketni udar.

"U Harkovu se dešavaju eksplozije. Harkov je pod masivnim raketnim napadom. Veoma je opasno trenutno biti izvan skloništa", poručio je gradonačelnik Harkova na Telegramu.