RUSI PLANIRALI UBISTVO DRUGOG NAJVAŽNIJEG ČOVEKA UKRAJINE! Plaćenici doneli u Kijev granate i dronove samoubice, OVO IM JE BIO PLAN

Autor:

Svet

27.05.2024

11:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rusija i Ukrajina očito nemaju nameru da stanu sa ratom

RUSI PLANIRALI UBISTVO DRUGOG NAJVAŽNIJEG ČOVEKA UKRAJINE! Plaćenici doneli u Kijev granate i dronove samoubice, OVO IM JE BIO PLAN

Foto: Printsreen

Portal britanskog dnevnika Tajms piše da su pripadnici ruske Federalne službe bezbednosti (FSB) planirali da ubiju ukrajinskog šefa vojne obaveštajne agencije Ukrajine (GUR) Kirila Budanova i da su pratili predsednika Volodimira Zelenskog i šefa obaveštajne službe (SBU) Vasilija Maljuka.

Neimenovani ukrajinski zvaničnik rekao je za Tajms da je SBU više meseci nadzirala dva pukovnika Državne bezbednosne uprave (SPO) Andreja Guka i Aleksandra Dekača, koji su planirali da ubiju Budanova i nadzirali Maljuka i Zelenskog.

Kako se navodi, osumnjičeni su tokom priprema za ubistvo Budanova doneli u Kijev bacače granata, protivpešadijsku minu i dronove samoubice.

Guk i Dekač su priznali krivicu tokom ispitivanja, a njihovi telefoni su sadržali podatke o praćenju Zelenskog i Maljuka, navodi Tajms.

Oni su posle hapšenja takođe otkrili nove informacije o ruskom pokušaju na početku rata sa Ukrajinom da Zelenski bude otet za taoca, piše Tajms i navodi da je plan bio da Zelenski, pod pretnjom smrću, bude nateran da snimi video poruku u kojoj poziva Ukrajince na predaju.

Inače, broj poginulih u ruskom vazdušnom napadu na hipermarket "Epicentar" u Harkovu, na severoistoku Ukrajine, povećan je na 16.

"Nažalost, već je 16 mrtvih", napisao je šef vojne administracije Harkovske oblasti Oleh Sinehubov na svom Telegram kanalu i dodao da je među njima devojčica stara 12 godina.

Istovremeno, broj povređenih u ruskom napadu na centar Harkova povećan je na 25, prenosi Interfaks Ukrajina.

Ukrajinski mediji preneli su da su ruske snage u subotu nekoliko puta granatirale Harkov.

Tri osobe su lakše povređene noćas u ruskom napadu na stambenu zgradu u Viničkoj oblasti na jugozapadu Ukrajine, saopštio je načelnik regionalne vojne uprave Serhij Borzov, prenosi Unian.

Agencija navodi da su ruske snage tokom protekle noći napale Ukrajinu dronovima i projektilima "Kinžal".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading