SNAŽNA ODMAZDA ZBOG BELGORODA! Ruske snage tokom noći i jutros žestoko raketriale Harkov, prve slike sa lica mesta: Uništeni mnogi objekti - ovo su im bili mete! (FOTO)


IZVOR: Republika - 31.12.2023 | 10:59


Noćas su se nad gradom Harkovom nadvila tamna senka terora, jer su ruske snage izvele žestoke napade na ovaj ukrajinski grad, tvrdeći da je reč o "znaku odmazde zbog udara na Belgorod"

Foto: Tanjug/Ukrainian Emergency Service via AP
SNAŽNA ODMAZDA ZBOG BELGORODA! Ruske snage tokom noći i jutros žestoko raketriale Harkov, prve slike sa lica mesta: Uništeni mnogi objekti - ovo su im bili mete! (FOTO)

U napadima, koji su se dogodili tokom noći i jutra, stradalo je najmanje 24 ljudi, dok je više od 100 osoba povređeno.

 

 

Ruske vlasti navode da su ciljano gađali nekadašnji hotel "Kharkov Palace", tvrdeći da su u njemu bili smešteni čelni ljudi glavnog Obaveštajnog direktorata. Prema ruskom Ministarstvu odbrane, u hotelu je, kako tvrde, boravilo oko 200 stranih plaćenika, a napad je izveden kao odgovor na planiranje i izvršenje terorističkog napada na Belgorod.

 

 

- Izveli smo direktan raketni napad na bivši hotel 'Kharkov Palace' i uništilipripadnike glavnog obaveštajnog direktorata i ukrajinske trupe koje su bile direktno uključene u planiranje i izvršenje terorističkog napada na Belgorod - saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Ukrajinske vlasti, međutim, tvrde da su napadi na Harkov izvedeni i dronovima kamikazama tokom noći 31. decembra.

 

 

Ukupno četiri udara su registrovana u gradu, a pogođeni su i civilni objekti, uključujući stambene zgrade, kafiće i poslovne prostore. Gradonačelnik Harkova, Igor Terekov, izjavio je da su ruski napadi bili usmereni na civile, ne na vojne ciljeve. POGLEDAJ GALERIJU

 

- Nisu gađali vojne ciljeve, već kafiće, stambene i poslovne zgrade. Uoči nove godine, Rusi bi da plaše naš grad, ali mi se ne bojimo, mi smo nepobedivi - rekao je Terekov, izražavajući hrabrost i odlučnost stanovnika Harkova u suočavanju sa neprijateljskom agresijom.

Ovaj najnoviji razvoj događaja samo produbljuje tenzije između Rusije i Ukrajine, dok međunarodna zajednica prate situaciju sa zabrinutošću i apeluje na mirno rešenje sukoba.

BONUS VIDEO