PAS ODGRIZAO TESTISE MUŠKARCU, PA NAPAO I NJEGOVU DEVOJKU! Od 31. decembra se zabranjuju OVE vrste - slede i kazne!


IZVOR: Republika/J.B. - 29.12.2023 | 10:02


Keli je prijavila napade policiji, a pas je eutanaziran.

Foto: Shutterstock
PAS ODGRIZAO TESTISE MUŠKARCU, PA NAPAO I NJEGOVU DEVOJKU! Od 31. decembra se zabranjuju OVE vrste - slede i kazne!

Zbog čestih brutalnih napada pasa rase "američki buli XL", u Velikoj Britaniji se od 31. decembra menja zakon. Žrtva napada, Linsi Keli, ispričala je britanskim medijima o drami kroz koju je prošla njena porodica.

Bivši partner Linzi Keli ostao je bez testisa i zaradio je osam šavova u predelu genitalija i još 32 u ruci nakon što ga je sredinom oktobra napao pas Envi.

- Tukao se sa psom, rvali su se na podu. Bilo je grozno gledati - opisala je Keli.

Psa je od komšinice kupila njena ćerka, koja je povremeno šetala psa i vezala se za njega. Nekoliko dana je sve bilo u redu, a onda je pas "podivljao" i napao prvo Linzinog bivšeg partnera, a kasnije i nju, rekla je ona za Dejli mejl. Ugrizao ju je za potkolenicu i i ona je završila u bolnici.

Keli je prijavila napade policiji, a pas je eutanaziran.

Javio se i čovek koji je dao Envie Kelijevoj ćerki. Tvrdi da joj psa nije prodao, već dao, ali ističe da je dvogodišnja kučka bila problematična i dok je bila sa njim i da je i njega napala, a da je on to sakrio od nje.

- Imala je trenutke kada bi poludela. Napala je skoro sve koje je videla, čak i mene - rekao je bivši vlasnik psa Majki i dodao da je pre njega imala još petoro vlasnika za koje veruje da su se prema njoj loše ponašali.

Ovo je i mišljenje Keli, kojoj je žao što je pas ubijen, ali je to bilo jedino rešenje.

- Bila je velika, smela i lepa. Mislim da je njena jedina svrha bila da se razmnožava, a ne da bude voljeni ljubimac - rekla je Keli.

Od 31. decembra 2023. u Engleskoj i Velsu biće zabranjeni uzgoj, prodaja, oglašavanje, vraćanje u domove, napuštanje i dopuštanje XL pasa američki buli da lutaju. Takođe, od 1. februara 2024. postaje nezakonito posedovati ovu vrstu osim ako nije registrovan na Indeksu izuzetih pasa.

BONUS VIDEO