KRENULI SU LOPATAMA I PAJSEROM NA NJU: Roditelji ubili ćerku jer je odbila dogovoreni brak, a zbog odluke suda ostali su u NEVERICI!


IZVOR: Republika - 20.12.2023 | 08:27


Ubistvo je potreslo Italijane koji nisu navikli na ovakve priče sa Istoka

Foto: shutterstock
KRENULI SU LOPATAMA I PAJSEROM NA NJU: Roditelji ubili ćerku jer je odbila dogovoreni brak, a zbog odluke suda ostali su u NEVERICI!

Viši sud u Italiji osudio je bračni par poreklom iz Pakistana na doživotni zatvor zbog ubistva njihove osamnaestogodišnje ćerke.

Šabar Abas i Nazija Šahin odlučili su da smrskaju glavu ćerki pošto nije želela da uđe u brak sa muškarcem koji su oni odabrali.

Na CCTV kamerama u Italiji, roditelji su u društvu ujaka nesrećne Samane Abas snimljeni kako dan pre ubistva hodaju ulicom sa lopatama i pajserom u rukama.

Potom su kamere uhvatile momenat kako sa ćerkom odlaze u nepoznatom pravcu.

Telo Samane Abas pronađeno je ispod jedne farme u severnoj Italiji u novembru 2022. godine, 18 meseci nakon što je nestala.

Njen otac Šabar Abas, uhapšen je u Pakistanu u augustu i izručen da mu se sudi za njeno ubistvo. Njegova supruga Nazia osuđena je u njenom odsustvu. Veruje se da se krije u Pakistanu.

Šabar i Nazija, uz pomoć njenog brata ubili su ćerku zbog povrede časti porodice. Nakon njenog nestanka, unija islamskih zajednica u zemlji izdala je fetvu, versku odluku, kojom se odbijaju prisilni brakovi.

Šabar je pred sudom tvrdio da je nevin.

"Ovo suđenje nije završeno. I ja želim da znam ko je ubio moju ćerku", kukao je Šabar na sudu..

Ujak, Daniš Hasnain, osuđen je na 14 godina zatvora zbog umešanosti u njeno ubistvo. Hasnain je uhapšen po evropskom nalogu za hapšenje u Francuskoj u septembru 2021. godine.

Saman Abas je kao tinejdžerka emigrirala sa svojom porodicom iz Pakistana u grad Novelara. Tamo je počela da izlazi sa muškarcem po svom izboru. Fotografija na kojoj ljubi svog dečka Pakistanca na ulici u glavnom gradu regije, Bolonji, navodno je izazvala bes njenih roditelja.

Italijanski istražitelji rekli su da je par želeo da njihova ćerka otputuje u Pakistan na dogovoreni brak 2020. godine, ali je ona odbila.

Kako prenose italijanski mediji, ona je od oktobra te godine živela pod zaštitom socijalnih službi, ali se u porodičnu kuću u Novelari vratila krajem aprila 2021. godine, nakon čega je nestala.

Obdukcija je kasnije otkrila da je Saman Abas imala slomljenu vratnu kost, verovatno kao rezultat davljenja.