IZRAELCI OVO NIKAKO NISU SMELI DA URADE! U napadu na Siriju poginula dva IRANSKA vojnika, Teheran PROKLJUČAO!


IZVOR: M.Đ. - 02.12.2023 | 15:35


Iranska revolucionarna garda objavila je na svom sajtu da su dva njihova vojnika ubijena tokom izraelskog vazdušnog napada na Siriju, prenosi AP.

Foto: Tanjug/AP
IZRAELCI OVO NIKAKO NISU SMELI DA URADE! U napadu na Siriju poginula dva IRANSKA vojnika, Teheran PROKLJUČAO!

Dva vojnika su bila na savetodavnoj misiji, prema navodima Garde, ali njihov rang i mesto smrti nisu poznati.

Sirijski državni mediji, citirajući neimenovanog vojnog zvaničnika, saopštili su da su izraelske vazdušne snage pogodile nekoliko oblasti na periferiji Damaska i da su udari napravili materijalnu štetu, ali da nema žrtava.

Sirijska opservatorija za ljudska prava, opozicioni ratni posmatrač sa sedištem u Velikoj Britaniji, izdala je saopštenje da su se u predgrađu Damaska, pogođenom vazdušnim napadima, “krile vojne snage koje sarađuju s libanskim Hezbolahom”, kao i da su dva sirijska civila i dva stranca poginula, dok je petoro povređenih.

Iranski zvaničnici od početka napada Izraela na Gazu upozoravaju da bi konflikt mogao da se proširi na druge regije i da najnovija dešavanja u Siriji mogu dovesti do povećanja tenzija između Irana i Izraela.

Sepahnjuz, veb-sajt iranske Islamske revolucionarne garde, objavio je u petak da je ubijen oficir Milad Hajdari.

Na istom sajtu je u nedelju objavljeno da je Megdad Mahgani, vojni savetnik ranjen u istom napadu, „dobio visok čin mučeništva“.

Izrael retko komentariše napade koje izvodi na Siriju, ali je u više navrata govorio da neće dozvoliti svom najvećem neprijatelju Iranu da proširi svoj otisak u zemlji.

U komentarima nakon štrajka u nedelju, izraelski premijer Benjamin Netanjahu je rekao: „Tražimo visoku cenu od režima koji podržavaju terorizam van granica Izraela. Predlažem da naši neprijatelji ne greše.”

BONUS VIDEO: