POPLAVE U CRNOJ GORI, KIŠA LIJE, IBAR SE IZLIO IZ KORITA: Sever zemlje pod vodom, veliki problemi u Podgorici, U Tivtu voda poplavila zgradu HItne pomoći


IZVOR: Republika - 22.11.2023 | 10:16


Rožaje, gradić na severozapadu Crne Gore, juče je zadesilo nevreme praćeno jakom kišom koje je trajalo tokom celu noć. Kao posledica obilnih padavina, Ibar i gotovo sve njegove pritoke su se izlile iz korita, što je dovelo do poplava u ovom delu Crne Gore. Pored Rožaja, kiša je izazvala probleme i u drugim gradovima, poput Tivta i Bijelog Polja.

Foto: printskrin/instagram/192_rs
POPLAVE U CRNOJ GORI, KIŠA LIJE, IBAR SE IZLIO IZ KORITA: Sever zemlje pod vodom, veliki problemi u Podgorici, U Tivtu voda poplavila zgradu HItne pomoći

U Rožajama, najkritičnija situacija je bila u slivu Županice, gde je napravljena velika materijalna šteta na objektima i infrastrukturi. Put prema Gornjoj Lovnici i Ćosovici je u jutarnjim satima bio zatvoren, a Lovnička reka je na mostu prema Kučanskoj džamiji napravila branu i poplavila okolne kuće. Takođe, nekoliko ulica je bilo zatvoreno za saobraćaj, dok je u naselju oko Pepića kuće most preko Ibra bio preplavljen, a okolne kuće poplavljene.

Kiša koja od juče pada u Podgorici napravila je velike probleme - neke ulice gotovo da su poplavljene, a pojedini semafori u glavnom gradu ne rade.


U Tivtu, obilna kiša je izazvala probleme u zgradi Hitne pomoći, gde je voda prodrla u hodnik i sve prostorije, što je izazvalo otežano funkcionisanje ove ustanove. Kako su izjavili iz Hitne pomoći, ovo nije prvi put da se ovakva situacija dešava, a kao jedan od razloga navode začepljene slivnike i činjenicu da se nalaze ispod puta koji vodi do kapele.

U Tivtu je takođe bilo otežanog saobraćaja, a deo domaćinstava i ustanova je bilo bez električne energije. Prema prvim procenama, obilne kiše su napravile veliku materijalnu štetu na objektima i infrastrukturi, posebno u slivu Županice.

BONUS VIDEO: