KRISTINU ZABOLELO GRLO, PA U BOLNICI ZAVRŠILA U KOMI! Ujutro je ostala BEZ RUKU I NOGU! Ovo je UŽASNA ISTINA šta joj se dogodilo


IZVOR: Republika - 17.11.2023 | 16:09


Majka dvoje dece imala je 38 godina kada se u martu 2020. godine, kada je počela pandemija koronavirusa, ozbiljno razbolela

Foto: facebook/christinafox
KRISTINU ZABOLELO GRLO, PA U BOLNICI ZAVRŠILA U KOMI! Ujutro je ostala BEZ RUKU I NOGU! Ovo je UŽASNA ISTINA šta joj se dogodilo

Kada ju je prvi put zabolelo grlo, Kristina Foks iz američke države Ohajo nije ni slutila da će to biti samo mali uvod u najveći životni horor koji će se okončati tako što će ostati bez obe ruke i nogu.

Majka dvoje dece imala je 38 godina kada se u martu 2020. godine, kada je počela pandemija koronavirusa, ozbiljno razbolela.

To tako nije izgledalo u početku. Kaže da ju je svrbelo grlo i da je kašalj krenuo da je muči, te joj je u bolnici na pregledu dijagnostikovan grip. Dakle, ne koronavirus već običan grip.

- Dobila sam da pijem lek Tamiflu i iste večeri otišla sam kući. Sutradan mi je bilo još gore i tada sam zadržana u bolnici. Poslala sam poruku prijateljici da se osećam kao da umirem. Posle samo nekoliko sati u bolnici, rekli su mi da hitno moram na operacioni sto. Telo je palo u septički šok i poprimilo je ljubičastu boju. Pala sam u komu jer su doktori smatrali da imam neku prikrivenu infekciju - kaže Foksova, prenose američki mediji.

Narednog dana otkriveno je da ima sepsu. Dakle samo tri dana pošto je došla na prvi pregled usled bola u grlu.

- Odjednom su me prikačili na neke aparate. Gušila sam se. Niko nije znao kako da mi pomogne, a onda su u toku večeri rekli da me čeka nešto najgore što može da mi se desi – gubitak udova - priča Kristina.

Nekoliko dana kasnije njeno stanje nije se popravilo i doktori su odlučili da joj odstrane nekoliko prstiju sa ruku i nogu. Međutim, to nije bilo sve. Zapravo, bio je samo početak horora.

- Prvo su mi amputirali obe ruke do laktova. Nisam znala šta se dešava. Bila sam u komi. Potom su mi odstranili i obe noge. Svo vreme sam spavala. Kad sam došla k sebi, mislila sam da je noćna mora. Proslavljala sam 39. rođendan u komi, bez ruku i nogu. Brzo sam se navikla na novu stvarnost. Morala sam. Bilo je ili da prihvatim da sam ipak živa ili da tražim da me ubiju - rekla je Kristina Foks.

Deca su znala šta joj se dogodilo, ali je ona ipak krila rane. Nije želela po povratku kući da se vidi šta se tačno događalo.

- Ostala sam pokrivena. U jednom trenutku, moj sin rekao je mužu da zna za ruke. Video ih je preko Zooma - govori Foksova.

Naredna tri meseca išla je na fizikalne terapije u Pitsburg.

- Shvatila sam da moram da ojačam po svakom pitanju jer sam nekome majka i supruga. Ostala sam živa. To je blagoslov. Da me nije uhvatio grip, sigurno bih bila mrtva. Sada sam zaposlena kao administrator i imam studente na fakultetu koji uče od mene šta je život i kako se nositi s njim - dodala je na kraju Kristina Foks.