PROTIV KOGA SE VI BUNITE? PROTIV NACISTA? Netanjahu besan zbog protesta za Palestinu širom Evrope! Premijer Izraela poslao svima DIREKTNU PORUKU


IZVOR: Republika - 13.11.2023 | 08:33


Na pitanje kako on doživljava ogroman broj protesta širom Evrope čiji je cilj davanje apsolutne podrške narodu Palestine, Netanjahu je pokušao da se u početku iskontroliše

Foto: Tanjug/AP
PROTIV KOGA SE VI BUNITE? PROTIV NACISTA? Netanjahu besan zbog protesta za Palestinu širom Evrope! Premijer Izraela poslao svima DIREKTNU PORUKU

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu gostovao je u nedelju na TV stanici NBC govoreći o aktuelnoj situaciji u Izraelu i Pojasu Gaze.

Na pitanje kako on doživljava ogroman broj protesta širom Evrope čiji je cilj davanje apsolutne podrške narodu Palestine, Netanjahu je pokušao da se u početku iskontroliše.

- Mi ćemo dobiti ovaj rat i bez globalne podrške. Nemamo drugu opciju. Ne smemo da dopustimo teror nad izraelskim narodom. Oni koji protestuju podržavaju Hamas, podržavaju zlo. Podržavaju ljude koji ubijaju civile, siluju žene i pale decu - rekao je Netanjahu.

Ne želeći da ulazi u svakodnevne informacije da izraelska vojska gađa bolnice po Gazi, premijer Izraela u jednom momentu izgubio je kontrolu i nervoznim glasom osvrnuo se na naciste u Drugom svetskom ratu.

- Protiv koga se vi bunite? Protiv nacista? Ili protiv Saveznika - poručio je Netanjahu.

Izrael tvrdi da je u napadima Hamasa 7. oktobra život izgubilo više od 1.500 Izraelaca. S druge strane, Kancelarija za medije Vlade u Gazi tvrdi da su Izraelci od 8. oktobra do danas ubili više od 11.000 ljudi, od toga čak 8.000 žena i dece.