UKRAJINA POGODILA RUSKE BRODOVE NA KRIMU: Koristili bespilotne letelice, pa objavili i SNIMAK (VIDEO)


IZVOR: Republika - 10.11.2023 | 23:26


Ukrajinsko ministarstvo odbrane objavilo je snimak koji, prema njihovim tvrdnjama, predstavlja napad na ruske brodove na Krimu sinoć.

Foto: X/Defense of Ukraine
UKRAJINA POGODILA RUSKE BRODOVE NA KRIMU: Koristili bespilotne letelice, pa objavili i SNIMAK (VIDEO)

Naime, na Tviteru je objavljeno da su dva ruska mala desantna broda pogođena bespilotnim plovilima. Prema rečima Ukrajinaca, na brodovima su se, pored posade, nalazila i oklopna vozila koja su korišćena za protivvazdušnu odbranu u Crnom moru. Takođe, navodi se da su okupatori koristili protivvazdušne raketne sisteme Tor-M2.

Iako ruska strana nije potvrdila ovaj napad, ruski vojni blogeri su tokom dana pisali o ovom incidentu. Međutim, još uvek nije poznato kolika je šteta na brodovima niti da li ima žrtava.

 

 


Ovakav napad na ruske brodove na Krimu predstavlja novi razvoj situacije u već napetoj situaciji između Ukrajine i Rusije. Podsetimo, od 2014. godine, Krim se nalazi u sastavu Rusije, ali Ukrajina i dalje smatra ovaj poluostrvo svojim teritorijom.

Interesantno je da se ovaj incident desio u isto vreme kada je u toku napetost između Izraela i Hamasa na Bliskom istoku. Ova dva događaja mogu se povezati sa Putinovom posetom Kazahstanu, gde je ruski predsednik doživeo nešto što još nikada nije - odbijanje od strane kazahstanskih zvaničnika da se pridruže njegovoj inicijativi za stvaranje Evroazijske unije.

 

 

BONUS VIDEO