MINISTARKA OPLJAČKANA NA AUTO-PUTU: Razbojnici naterali telohranitelje da legnu, tražili novac i oružje, a od nje hteli i prsten sa uspomenom na pokojnog muža


IZVOR: Republika - 07.11.2023 | 23:09


Ministarka saobraćaja Južne Afrike, Sindisive Čikunga, doživela je neobičan incident kada je opljačkana nasred ulice dok se njeno vozilo zaustavilo na auto-putu zbog puknute gume.

Foto: X/Newzroom Afrika
MINISTARKA OPLJAČKANA NA AUTO-PUTU: Razbojnici naterali telohranitelje da legnu, tražili novac i oružje, a od nje hteli i prsten sa uspomenom na pokojnog muža

 Ova vest je izazvala veliku pažnju u medijima, s obzirom na to da je ministar u vladi koji putuje sa naoružanim telohraniteljima, postao meta kriminalaca.


Prema rečima ministarke, incident se dogodio u ponedeljak u 3.30 sati po lokalnom vremenu, južno od Johanesburga, kada su njeni telohranitelji izašli iz vozila da zamene gumu. Tada su na njih prišla dvojica maskiranih napadača i naredila im da legnu na pod. Nakon toga, razbojnici su otvorili vrata automobila i ušli unutra, uperivši pištolj u glavu ministarke.

 

 


Prema rečima same Čikunge, razbojnici su odneli laptopove, telefone, kao i oružje njenih telohranitelja. Ona je dodala da su tražili novac, ali da je kod sebe imala samo iznos od otprilike 10 evra. Pored toga, oni su pokušali da joj otmu i prsten, ali je ministarka rekla da joj je to jedino što ima od pokojnog muža i da ga neće dati.

Iako je celo iskustvo bilo veoma traumatizirajuće, ministarka je izjavila da je u jednom komadu i da je zahvalna što je ona i njeni telohranitelji prošli bez povreda. Ona je takođe istakla da se u jednom trenutku počela moliti, ali da su joj razbojnici naredili da ćuti.

Policija je potvrdila da je ministarka opljačkana i da je pokrenuta istraga ovog incidenta bez presedana. Prema navodima ministarstva saobraćaja, gume automobila su probušene šiljcima postavljenim na putu, što je zaustavilo vozilo i omogućilo razbojnicima da otmu vredne stvari od putnika.

Ovaj napad ukazuje na visok nivo kriminala u Južnoj Africi, koji se ne smanjuje uprkos naporima vlasti da ga suzbiju. Prema rečima ministarke Čikunge, incident je bio užasan, ali je Bog bio na njihovoj strani i uspeo je da izbegnu veće posledice.

 

 

BONUS VIDEO