HAOS NA ZAPADNOJ OBALI! Palestinci traže Abasovu ostavku! EKSPLOZIJE PO ULICI, BACA SE KAMENJE NA POLICIJU....! (VIDEO)


IZVOR: Republika - 17.10.2023 | 21:55


Grupe muškaraca trče i bacaju kamenje, a policija pokušava da ih zaustavi suzavcem. Začula se i jedna glasna eksplozija.

Foto: twitter.com/@Pluton45873221
HAOS NA ZAPADNOJ OBALI! Palestinci traže Abasovu ostavku! EKSPLOZIJE PO ULICI, BACA SE KAMENJE NA POLICIJU....! (VIDEO)

Stotine ljudi izašle su na ulice širom Zapadne obale kako bi demonstrirali zbog eksplozije u bolnici u Gazi, piše The Times of Israel.

 

 

Snimci iz grada Ramale prikazuju demonstrante kako skandiraju: "Narod želi pad predsednika." Nezadovoljni su, kako ističu, "neaktivnošču"  palestinske samouprave Mahmuda Abasa u svetlu izraelskog rata u Gazi.

 

 

Al Džazira piše da je ovo najveći protest u Ramali od početka sukoba između Izraela i Hamasa. Grupe muškaraca trče i bacaju kamenje, a policija pokušava da ih zaustavi suzavcem. Začula se i jedna glasna eksplozija.

Sukobi i u drugim gradovima

- Ovdje su prizori potpunog haosa. Vode se ulične bitke. Palestinska policija nastoji da kontroliše situaciju. Nema znakova da se masa razilazi - javlja novinar Čarls Stratford.

Dolaze informacije kako su i u drugim gradovima na Zapadnoj obali izbili sukobi demonstranata s palestinskom policijom. Inače, Abas je sutra trebalo da se sastane s američkim predsednikom Džo Bajdenom koji stiže u posetu Bliskom istoku. Međutim, večeras je stigla vest da je Abas otkazao planirani sastanak. 

Bonus video: