FATAH PUCA PO LJUDIMA! Totalni haos na Zapadnoj obali, stotine na ulicama nakon bombardovanja bolnice u Gazi! SITUACIJA IZMIČE KONTROLI! (VIDEO)


IZVOR: Republika - 17.10.2023 | 20:41


Medicinski timovi pokušavaju da evakuišu unesrećene, ali sve je više žrtava.

Foto: twitter/@DD_Geopolitics/@MyLordBebo
FATAH PUCA PO LJUDIMA! Totalni haos na Zapadnoj obali, stotine na ulicama nakon bombardovanja bolnice u Gazi! SITUACIJA IZMIČE KONTROLI! (VIDEO)

Stotine Palestinaca izašle su na ulice na Zapadnoj obali u gradovima Nablus, Tulkarem i Jenin. Haos stiže nakon prvih informacija o izraelskom bombardovanju baptističke bolnice Al-Ahli u Gazi. Reuters je preneo informacije palestinskih zvaničnika u kojima tvrde da je poginulo više od 500 ljudi. Navodno su još i stotine zatrpane ispod krhotina raznesene bolnice.

 

 

Medicinski timovi pokušavaju da evakuišu unesrećene, ali sve je više žrtava.

Hasan Khalaf, medicinski direktor bolnice al-Wafa u gradu Gazi, oko jedan kilometar od al-Ahli Araba, kaže da bolnica "još uvek gori" nakon izraelskog napada.

Khalaf je za Al Jazeeru rekao da je hiljade Palestinaca ranjeno u kontinuiranom izraelskom bombardovanju i da više nema sigurnog mesta.

 

 

Predsednik Palestinske samouprave (PA) Muhamed Abas proglasio je trodnevnu žalost nakon izraelskih napada na arapsku bolnicu al-Ahli u Gazi, javlja službena agencija WAFA. U međuvremenu, različite političke frakcije pozvale su Palestince na ulice širom Zapadne obale.

 

 

Zasad neproverene informacije govore o velikom sukobu Fataha i demonstranata u Jeninu. Na društvenim mrežama pojavile su se i snimke navodnog sukoba sigurnosnih snaga Fataha te demonstranata u Jeninu.

Bonus video: