PALESTINCI DOBILI PODRŠKU IRANA! Izraelci POBESNELI zbog ovih reči predsednika islamske republike!


IZVOR: Republika - 09.10.2023 | 16:34


Raisi je takođe izjavio da će uskoro biti moguće da svi muslimanski narodi zajedno obavljaju svoje molitve u džamiji Al-Aksa.

Foto: Profimedia
PALESTINCI DOBILI PODRŠKU IRANA! Izraelci POBESNELI zbog ovih reči predsednika islamske republike!

Iranski predsednik Ebrahim Raisi izrazio je svoju nameru da pruži kontinuiranu podršku Palestini tokom telefonskog razgovora sa Ismailom Hanijehom, liderom Hamasa, i Zijadom al-Nahalom, generalnim sekretarom Islamskog džihada.

U tom razgovoru, Raisi je podržao Palestince u njihovim trenutnim akcijama tokom eskalacije sa Izraelom.

- Slavna operacija palestinskih boraca na okupiranim teritorijama je oličenje 70-godišnjeg sna palestinske nacije i čitavog islamskog sveta - rekao je predsednik Irana.

Raisi je takođe izjavio da će uskoro biti moguće da svi muslimanski narodi zajedno obavljaju svoje molitve u džamiji Al-Aksa, prenosi Kurir.

Sa svoje strane, Ismail Hanije je visoko ocenio poziciju iranskog predsednika i podršku koju iranska vlada i narod pružaju palestinskoj strani.

Prema njegovim rečima, borci otpora nemaju istu vojnu opremu i mogućnosti kao Izrael, ali su mogli da izvedu operaciju iznenađenja.

- Dostignuća Palestinaca u borbi protiv Izraela omogućena su zahvaljujući podršci islamskog sveta i Irana - rekao je on.

U razgovoru sa Zijadom al-Nahalom, iranski predsednik je pohvalio "sjajne i impresivne" pobede palestinskih boraca i istakao da neprijateljstva koja se odvijaju na okupiranim teritorijama nemaju presedan u poslednjih 70 godina.

BONUS VIDEO