PARAVOJSKA UPALA U RUSIJU, VODE SE ŽESTOKE BORBE: Protivnici Putinovog režima prešli granicu u Belgorodu!


IZVOR: Republika - 28.09.2023 | 18:57


Prema dostupnim informacijama, ova "Legija slobode Rusije" čini se da se sastoji od etničkih Rusa koji se protive vlastima Vladimira Putina.

Foto: Tanjug/AP
PARAVOJSKA UPALA U RUSIJU, VODE SE ŽESTOKE BORBE: Protivnici Putinovog režima prešli granicu u Belgorodu!

Grupa saveznika Ukrajine, koja se povezuje s paravojnom organizacijom "Legija slobode Rusije", navodno je prešla rusku granicu i trenutno se vode borbe u ruskom regionu Belgorod, prema izveštaju "Sky News".

Prema dostupnim informacijama, ova "Legija slobode Rusije" čini se da se sastoji od etničkih Rusa koji se protive vlastima Vladimira Putina i njegovoj vojnoj akciji u Ukrajini.

U saopštenju koje je objavljeno na Telegram nalogu ukrajinskog poslanika Jurija Misijagina, stoji: "U ovom trenutku, 'Legija slobode Rusije' izvodi ofanzivne operacije na teritoriji Belgorodske oblasti u Ruskoj Federaciji. Nema izveštaja o povređenim ili poginulim vojnicima, a operacija se izvodi prema planu."

Na odvojenom Telegram kanalu koji se pripisuje "Legiji slobode", dodaje se: "Nastavljamo s čišćenjem našeg doma od Putinove umešanosti. Bitka je u toku, a svi detalji će biti saopšteni. Za Rusiju! Za slobodu!"

BONUS VIDEO