"MISLIM ISTO ŠTO I BAJDEN!" Kristofer Hil o pogibiji Prigožina: Nemam mnogo šta da dodam!


IZVOR: Republika - 24.08.2023 | 18:39


Iako je teško predvideti tačan razvoj situacije, ambasador je naglasio da je očigledno da je ukrajinski narod spreman za borbu i da je svet ujedinjen u nameri da im pomogne.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović/AP
"MISLIM ISTO ŠTO I BAJDEN!" Kristofer Hil o pogibiji Prigožina: Nemam mnogo šta da dodam!

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji, Kristofer Hil, dao je izjavu u kojoj je komentarisao navode o smrti vođe ruske paravojne grupe "Vagner", Jevgenija Prigožina, u avionskoj nesreći. Hil je istakao da nije iznenađen ovim vestima, upućujući na reči predsednika SAD, Džozefa Bajdena, koji je takođe izrazio sličan stav.

- Kao što je predsednik Bajden kazao, nisam iznenađen. Nemam mnogo šta da dodam - rekao je Hil tokom događaja povodom obeležavanja 32. godišnjice ukrajinske nezavisnosti u Beogradu.

Ambasador Hil je naglasio važnost svesti o ruskoj brutalnosti i podrške Ukrajini. On je izrazio uverenje da je sada ključni trenutak za svet da stane uz Ukrajinu i da joj pruži podršku. Hil je ocenio da je ovo vreme kada je ukrajinskom narodu najpotrebnija podrška sveta.

Foto: Tanjug/S. AĆIMOVIĆ

 

Hil je takođe izneo svoje razmišljanje o budućim potezima sukobljenih strana u Ukrajini. Iako je teško predvideti tačan razvoj situacije, ambasador je naglasio da je očigledno da je ukrajinski narod spreman za borbu i da je svet ujedinjen u nameri da im pomogne.

U vezi sa saradnjom između SAD, Evrope i Srbije, Hil je izneo pozitivan komentar. Prema njegovim rečima, nikada ranije nije video SAD i Evropu tako bliske, a dodao je da se i odnosi između Srbije i SAD zbog ovakvih dešavanja popravljaju, uz približavanje između Srbije i Ukrajine.

Ova izjava ambasadora Kristofera Hila dodatno ukazuje na značaj i ozbiljnost trenutne situacije u Ukrajini, kao i na svest o potrebi međunarodne solidarnosti i podrške u ovoj kriznoj situaciji.

BONUS VIDEO