JU BOŽE! MUČENOG STEFANA (8) DOK SE KUPAO POVUKLE ODVODNE CEVI U SMRT! Roditelji odvojili pogled na minut: Počeli su svi da vrište kad se upalio alarm!


IZVOR: Republika - 19.08.2023 | 08:41


Nakon dva sata uspeli su izvući telo osmogodišnjaka, koji je tada već bio preminuo.

Foto: ST/N. MANDIĆ
JU BOŽE! MUČENOG STEFANA (8) DOK SE KUPAO POVUKLE ODVODNE CEVI U SMRT! Roditelji odvojili pogled na minut: Počeli su svi da vrište kad se upalio alarm!

Osmogodišnji dečak po imenu Stefan preminuo je u Terme di Cretone, odmaralištu dvadesetak kilometara udaljenom od Rima, gde je boravio na odmoru sa svojom porodicom.

Tragedija se dogodila u četvrtak predveče, kada je dečak završio na dnu bazena usled incidenta sa odvodom bazena, gde se i utopio.

Incident se odigrao nakon što su zvučni signali upozorili goste da se bazeni pripremaju za zatvaranje i da se trebaju pripremiti za izlazak. U toj gužvi, osmogodišnji Stefan je nekako upao u vodu. Nesreća se ubrzo produbila jer ga je povukla odvodna cev.

Na mesto događaja su brzo stigli zdravstveni radnici i vatrogasci, ali prejak pritisak vode ih je sprečio da odmah intervenišu. Nažalost, nakon dva sata uspeli su izvući telo osmogodišnjaka, koji je tada već bio preminuo.

Foto: Rina

 

Istražitelji trenutno pokušavaju razjasniti okolnosti koje su dovele do ove tragične nesreće. Prema prvim informacijama, dečak je upao u bazen u trenutku kada su se rezervoari praznili i čistili. Osim toga, istražuje se i zašto je sistem za čišćenje bazena pokrenut ako je u blizini bazena bilo još uvek veliki broj gostiju.

Dečakovo tijelo je prosleđeno na obdukciju kako bi se saznali precizni uzroci smrti. Nadalje, provera ispravnosti odvodnog sistema je u toku kako bi se dublje razumela priroda nesreće.

Ova tragična nesreća je izazvala duboku tugu među posetiocima i osobljem Terme di Cretone. Istraga će dati jasnije uvide u događaje koji su doveli do ove tragedije.

BONUS VIDEO