OČARAVAJUĆI PRIZOR IZNAD GRČKE ODUŠEVIO SRPSKE TURISTE: Čovek uspeo da zabeleži kamerom - ubrzo se javili i drugi koji su ISTO VIDELI (VIDEO)


IZVOR: Republika - 29.07.2023 | 18:21


Na Fejsbuk grupi "Grčka info" jedan Srbin objavio je snimak iz ove zemlje, koji je vrlo brzo postao viralan.

Foto: www.profimedia.rs
OČARAVAJUĆI PRIZOR IZNAD GRČKE ODUŠEVIO SRPSKE TURISTE: Čovek uspeo da zabeleži kamerom - ubrzo se javili i drugi koji su ISTO VIDELI (VIDEO)

Čovek je uspeo da zabeleži spektakularan prizor protekle noći. Neobična svetla na nebu iznad Nikitija u Grčkoj izazvala su pometnju među srpskim turistima koji su bili svedoci ovog fenomena.

Na Fejsbuk grupi "Grčka info" objavljen je snimak iz ove zemlje, koji je vrlo brzo postao viralan - zvezde u nizu kako putuju nebom.

Međutim, ubrzo je otkriveno da su u pitanju sateliti, i to ni manje ni više nego čuveni "Starlink" sateliti, čiji je osnivač Ilon Mask.

Mnogi turisti koji su prisustvovali ovom fenomenu, prisetili su se slične situacije pre dve godine iznad Beograda i više puta iznad Grčke, gde su se mogle videti slične svetlosne tačke.

Otkriveno je da se radi o satelitima koji su deo ambicioznog "Starlink" projekta, koji ima za cilj stvaranje globalne internet mreže.

- Sateliti koji su pušteni pre par godina pa se sada opet vide i viđaće se. Ilon Mask proizvod. Mislim da je naziv Starlink ili nešto tako, ideja je da se stvori internet mreža za ceo svet, tako nešto - glasio je komentar sa najviše podrške.

Oduševljenje i radoznalost su zavladali među posmatračima, dok su neki korisnici Fejsbuka sa duhom humora iskoristili priliku za šale.

- Retka pojava. Stari Grci su verovali da ista najavljuje velike gužve, kilometarske kolone na granici - napisao je jedan član grupe.

BONUS VIDEO