''VUČIĆ JE U PRAVU!'' Marija Zaharova se hitno oglasila!


IZVOR: Republika - 14.07.2023 | 15:59


Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova složila se sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Foto: Tanjug/AP
''VUČIĆ JE U PRAVU!'' Marija Zaharova se hitno oglasila!

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova prokomentarisala je izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića  "koji je savetovao Zelenskom da se ne brine zbog toga što njegovu zemlju nisu primili u NATO". Vučić je takođe rekao da Zapad sprema za Kijev "velike i divne stvari za kraj godine".

- Po mom mišljenju, on je u pravu da bi Zelenski, verovatno, najmanje trebalo da se brine po pitanju toga što Ukrajinu ne primaju u NATO. On ima mnogo drugih, važnijih razloga za uznemirenost - nema više državu, nema ljude, nema industriju, nema proizvodnju, nema političke stranke, civilno društvo, nema nikakvih sloboda - prokomentarisala je Zaharova i podsetila na ograničenja upotrebe ruskog jezika u Ukrajini:

Foto: Tanjug/AP

Marija Zaharova se složila sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem

- Na milione knjiga je spaljeno, isto kao što je bio slučaj u Trećem rajhu – nikako drugačije, nego baš isto tako. Za svaku reč čoveka mogu vezati na ulici i odvesti u nekakve kazamate. Ljude teraju na front, vezuju za stubove, polivaju farbom, tuku – to su razlozi za pravu uznemirenost.

Zaharova je istakla, da je Zelenskom bilo važno da sada uđe u NATO kako bi sačuvao granice, jer prilikom ulaska u Alijansu sve članice bi trebalo da priznaju zemlju u okviru njenih granica.

- Međutim, za čitav niz članica NATO ta priča nije zatvorena, naprotiv - to pitanje je otvoreno, prvenstveno za Poljsku - ocenila je Zaharova.

BONUS VIDEO: