PUTINOVA IKONA NA PRVOJ LINIJI FRONTA: Poklon predsednika vojnicima, u rovovima se pričešćuju pred likom Spasitelja Nerukotvorenog (VIDEO)


IZVOR: Republika - 09.07.2023 | 09:32


Ikona „Spasitelj nerukotvoreni“, koju je predsednik Vladimir Putin predao ruskoj vojsci, isporučena je na isturene položaje grupe trupa „Zapad“, navodi se na snimku Ministarstva odbrane, navodi RIA Novosti.

Foto: Printscreen Twiiter
PUTINOVA IKONA NA PRVOJ LINIJI FRONTA: Poklon predsednika vojnicima, u rovovima se pričešćuju pred likom Spasitelja Nerukotvorenog (VIDEO)

„Ikonu sa likom Spasitelja Nerukotvorenog na prve redove su dostavili vojnici jedne od vojnih jedinica Grupacije trupa Zapad u prvi plan, kako bi pred ovim likom vojnici uznosili molitve. Gospodu. Ova ikona je pripadala najuspešnijem vojnom ministru Ruske imperije pod Aleksandrom III, Petru Vanovskom“, — rekli su u vojnom resoru.

 

Sveštenik Andrej Grišankov, pomoćnik komandanta vojne jedinice za rad sa vernicima, pričestio je vojnike na prvim linijama fronta. Prema njegovim rečima, ikona kao simbol vere, jedinstva i solidarnosti obilaziće sve pozicije grupe.

 

Ikona je kanonski prikaz lica Isusa Hrista . Nerukotvoreni Spasitelj je prikazan na zastavama ruske vojske, njegov lik je postavljen iznad kapija tvrđava. Putin je ikonu poklonio vojsci u aprilu,kada je posetio štab Dnjeparske grupe u pravcu Hersona i čestitao vojsci Vaskrs.

BONUS VIDEO: