PAPA FRANJI POZLILO NAKON SASTANKA SA KURTIJEM? Trenutno pod anestezijom, ne diše dobro - slučajnost ili nešto drugo?


IZVOR: Republika - 22.06.2023 | 18:43


Ovo je bila prva poseta Kurtija Vatikanu

Foto: Tanjug/AP
PAPA FRANJI POZLILO NAKON SASTANKA SA KURTIJEM? Trenutno pod anestezijom, ne diše dobro - slučajnost ili nešto drugo?

Papa Franja je bio primoran da preskoči da pročita planirani govor na današnjoj konferenciji, rekavši da i dalje ima problema sa disanjem nakon operacije kile ranije ovog meseca.

- Još uvek sam pod anestezijom, ne dišem dobro - rekao je papa na sastanku Katoličke orijentalne crkve, rekavši da će delegati umesto njegovog govora dobiti tekst govora.

Na pitanje dobronamernika kako se oseća, 86-godišnji papa je odgovorio: "Još sam živ".

Sastanak sa Aljbinom Kurtijem u Vatikanu

Premijer Kosova Aljbin Kurti sasatao se danas sa papom Franjom u Vatikanu, odakle će otputovati u Brisel.

Kako je najavljeno u saopštenju Vlade o Kurtijevoj poseti Svetoj stolici u Vatikanu, kosovski premijer će se pored pape Franje sastati i sa državnim sekretarom Svete stolice kardinalom Pjetrom Parolom.

Ovo je bila prva poseta Kurtija Vatikanu.

Iz Vatikana kosovski premijer će otputovati u Brisel na sastanak koji je sazvao visoki izaslanik Evropske unije za spoljnu politiku Đuzep Borelj.

Operacija trbušne kile

Papa je 7. juna operisao trbušnu kilu. Proveo je devet dana u bolnici oporavljajući se pre nego što je otpušten, a njegov hirurg je rekao da je "bolje nego ranije".

Papa je imao naporan raspored otkako se prošlog petka vratio u Vatikan, uključujući sastanak sa predsednicima Kube i Brazila. Takođe je imao osam događaja u svom rasporedu za danas usred svog bolesnog stanja.

On je takođe dao uveravanja o svom zdravlju u video snimku o svom predstojećem putovanju u Portugal početkom avgusta na Svetski dan mladih i da poseti Fatimsko svetilište.

- Doktor mi je rekao da mogu da putujem - rekao je Franjo u poruci na veb stranici Vatikanskih novosti.

 

 

BONUS VIDEO