"NIJE VAM OVO BIOSKOP"! Volodimir Zelenski o datumu početka ukrajinske kontraofanzive!


IZVOR: Republika - 02.06.2023 | 18:48


Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predsednikom Estonije Alarom Karisom nije mogao da precizira kada će svet moći da vidi obećanu kontraofanzivu Ukrajine.

Foto: Tanjug/AP
"NIJE VAM OVO BIOSKOP"! Volodimir Zelenski o datumu početka ukrajinske kontraofanzive!

- Ovo nije bioskop i teško mi je da kažem kada ćete videti kontraofanzivu. Najvažnije je da to vidi Rusija. Ne samo da vidi, već i da oseti - poručio je Volodimir Zelenski.

Pokretanje dugo najavljivane kontraofanzive Kijeva očekuje se svaki čas. Glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Valerij Zalužni pre nekoliko dana je nagovestio njen početak.

- Došlo je vreme da vratimo ono što je naše - napisao je Zalužni na “Telegramu” prilažući snimak na kojem se vide ukrajinski vojnici kako se pripremaju za bitku.

Oleksij Danilov, sekretar ukrajinskog Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu, rekao je BBC-u da bi kontraofanziva mogla da počne “danas, sutra ili tokom nedelje”, dok je savetnik predsednika Mihailo Podoljak rekao “Gardijanu” da su preliminarne operacije – poput uništavanja linija snabdevanja i skladišta - već počele.

Bonus video: