TRAMP SE OGLASIO: Bajdenov reizbor dovešće do trećeg svetskog rata (FOTO, VIDEO)


IZVOR: Republika - 25.04.2023 | 15:56


Bivši američki predsednik Donald Tramp prokomentarisao je odluku šefa Bele kuće Džoa Bajdena da se kandiduje za reizbor kazavši da bi to moglo da dovede do trećeg svetskog rata.

Foto: Tanjug/AP
TRAMP SE OGLASIO: Bajdenov reizbor dovešće do trećeg svetskog rata (FOTO, VIDEO)

- Mislim da može da se desi nešto loše. Ova zemlja ima problema, završićemo sa trećim svetskim ratom. Oni pričaju o nuklearnom oružju, a mi imamo osobu koja ne razume šta se dešava. Ukrajina i Rusija se bore i mi smo uvučeni u to. To će biti katastrofa - izjavio je Tramp u intervjuu za Njuzmaks.

Foto: Tanjug/AP

 

On je ocenio da je Bajdenova neuspešna spoljna politika pojačala globalne tenzije i nuklearne razgovore.

- Imate Kinu i Tajvan koji nikada nisu razgovarali na ovaj način kada sam ja bio predsednik, jer su znali su da ne mogu tako da razgovaraju. Postojalo je nula šanse da bi Ukrajina i Rusija radile ono što rade upravo sada - kazao je Tramp.

Foto: Tanjug/AP

Američki predsednik Džo Bajden

Nekadašnji republikanski predsednik je ocenio da je bezuslovno povlačenje američkih trupa iz Avganistana ukazalo na slabost SAD.

- Mislim da je to bio najsramotniji trenutak u istoriji naše zemlje i niko nikada nije video ništa slično. Kada Putin vidi to, kao i svi oni, i (kineski) predsednik Si (Đinping), (severnokorejski vođa) Kim Džong Un, kada u Iranu vide šta se dešava, oni svi vide slabost - rekao je Tramp.

On je ukazao na Bajdenove kognitivne poteškoće i rekao da veruje da najstariji predsednik u istoriji neće osvojiti novi mandat na izborima 2024. Tramp je kritikovao Bajdena što je kandidaturu objavio putem video snimka, umesto da se uživo obrati naciji.