(FOTO, VIDEO) KIM I TRAMP RATUJU ŽENAMA: Evo zašto svi upoređuju sestru Džong Una sa Ivankom


IZVOR: E. S. T. - 11.02.2018 | 17:02


Misteriozna Kim Jo Jong, sestra severnokorejskog vođe Kim Džong Una koja ne prestaje da privlači pažnju sveta nakon senzacionalnog pojavljivanja na otvaranju Zimskih olimpijskih igara u Južnoj Koreji, tamo je poslata s posebnim razlogom, uvereni su analitičari.

Foto: Tanjug/AP

Adut Pjongjanga: Kim Jo Jong 

Kako objašnjavaju, osim što je svojom "blagom" pojavom trebalo da predstavlja simbol pomirenja dve zemlje i napravi istorijski korak ka tom cilju, ona je i prst u oko američkom lideru Donaldu Trampu.

Naime, šef SAD je ranije odlučio da njegova mezimica i najstarija ćerka Ivanka bude lice koje će zatvoriti OI, te je Kim odlučio da mu pokaže kako i on ima svoj adut.

Misteriozna pojava, još misteriozniji privatni život

- život Kim Jo Jong je obavijen misterijom, te se tako ne zna sa sigurnošću da li je rođena 1987. ili 1989.

- zna se da je najmlađa ćerka preminulog lidera Severne Koreje Kim Džong Ila
- sestra je Kim Džong Una i Kim Džong Čola
- veoma je bliska sa Kimom, sa kojim je odrasla, a zajedno su i studirali u švajcarskom gradu Bernu
- veruje se da je udata za Čoe Songa, sina Čoe Rjong Haea, potpredsednika Centralnog komiteta komunističke partije i drugokomandujućeg vojske Severne Koreje
- pre nego što se pridružila Politbirou i postala najmoćnija žena u zemlji, Jo Jong je bila savetnica bratu Džong Unu i glavna osoba za izgradnju njegovog imidža u javnosti

- Analitičari ne prestaju da analiziraju kako je Kim Jo Jong bila našminkana, koliko su joj podignute jagodice, šta je izabrala da obuče. Njen stil i način ponašanja su praćeni u svakom trenutku i niko nije mogao da joj nađe manu. Bila je odraz skromnosti i "hladnog" stila, karakterističnog za njenu zemlju, ali je zato pokazala savršeno vaspitanje i manire u ophođenju s drugima, posebno s južnokorejskim predsednikom Mun Džae Inom - navode zapadni mediji, pa čak i CNN, koji je kritikovan u američkoj javnosti da je previše ishvalio ženu koja dolazi iz jedne od najmanje prijateljskih zemalja po Ameriku.

Foto: Tanjug

Ivanka i Donald Tramp

I pored toga, mediji zaključuju da je mala verovatnoća da će Ivanka 25. februara na zatvaranju Igara privući i deo pažnje svetske javnosti u odnosu na Jo Jong.

Jo Jong nosi skromnu odeću sivih, crnih i belih tonova, gotovo bez trunke šminke i neobavezno zakačenim gornjim delom kose

- Ivanka je već viđen lik i nema šta novo da donese, dok je Kimova sestra bila prava poslastica za medije koji godinama pričaju o Severnoj Koreji kao zatvorenoj zemlji koja nema šta da ponudi - navode analitičari.

Od modela do savetnice predsednika Amerike

- Ivanka Tramp je najstarija ćerka predsednika SAD i njegove prve žene Ivane
- smatra se prvim jevrejskim članom porodice Tramp jer je udata za jevrejina Džareda Kušnera
- bavila se modelingom, a nakon završenih ekonomskih studija pridružila se ocu u vođenju porodičnog biznisa
- dugo godina je bila izvršni potpredsednik Tramp organizacije
- od marta 2017. je zajedno sa suprugom član administracije šefa SAD i njegova je savetnica
- udata je od 2009. i ima troje dece

Interesantno je da je Jo Jong toliko bila predmet pažnje da je analiziran i njen rukopis u gostinjskoj knjizi Plave kuće, predsedničke palate u Seulu. U njoj je Severnokorejka napisala: "Nadam se da će Pjongjang i Seul doprineti približavanju naših ljudi u srcu i doneti jedinstvo i prosperitet našim narodima u bliskoj budućnosti".

Ivankine haljine koštaju i po 5.000 dolara, a najmanje triput je operisala nos, ubrizgavala botoks, podizala jagodice i ugradila silikone u grudi

- Rukopis joj je veoma neuobičajen. Poprečne linije slova su pod nekim neobičnim uglovima, tako da on izgleda kao kaligrafija - navode analitičari koji nisu propustili da navedu kako je neizveštačena pojava Jo Jong u suštoj suprotnosti sa Ivankinim zapadnjačkim načinom života.

- Ivankine haljine koštaju i po 5.000 dolara, a najmanje triput je operisala nos, ubrizgavala botoks, podizala jagodice i ugradila silikone u grudi - podsećaju oni pozivajući se na analize stila prve ćerke SAD, kojim su se bavili mnogi modni časopisi.

Inače, pojavljivanje Jo Jong je u Južnoj Koreji ogroman korak ka pomirenju dve zemlje jer je prvi član porodice Kim koji je otputovao u susednu zemlju posle nekoliko decenija. Osim toga, ona je južnokorejskom lideru Mun Džae Inu prenela poziv da poseti Severnu Koreju, što je dodatni pomak.