OVE INFORMACIJE BI MOGLE NAŠTETITI NACIONALNOJ BEZBEDNOSTI: Bajden potpisao zakon kojim se skida oznaka TAJNOSTI porekla Covid 19


IZVOR: Republika - 21.03.2023 | 00:01


Bajden je rekao da deli cilj Kongresa da se objavi što je moguće više informacija o poreklu kovida 19.

Foto: Tanjug/AP
OVE INFORMACIJE BI MOGLE NAŠTETITI NACIONALNOJ BEZBEDNOSTI: Bajden potpisao zakon kojim se skida oznaka TAJNOSTI porekla Covid 19

Predsednik SAD Džozef Bajden potpisao je danas zakon kojim zahteva od direktora Nacionalne obaveštajne službe Avrila Hainesa da skine oznaku tajnosti sa informacija u vezi sa poreklom kovida 19, saopštila je Bela kuća.

Bajden je rekao da deli cilj Kongresa da se objavi što je moguće više informacija o poreklu kovida 19. Međutim, Bajden je istakao da će njegova administracija imati na umu nacionalnu bezbednost kada se bude odlučivalo šta će biti objavljeno u javnosti, preneo je Rojters.

- U sprovođenju ovog zakona, moja administracija deklasiraće i podeliti onoliko informacija koliko je moguće, u skladu sa mojim ustavnim ovlašćenjima da štitim otkrivanje informacija koje bi štetile nacionalnoj bezbednosti - naveo je Bajden u saopštenju.

Predlog zakona je jednoglasno usvojen u Senatu i Predsatvničkom domu pre slanja u Belu kuću.

Vol strit džurnal izvestio je prošlog meseca da je ministarstvo energetike SAD procenilo da je pandemija verovatno nastala zbog curenja virusa iz kineske laboratorije u Vuhanu. Peking je demantovao takvu procenu.

BONUS VIDEO: