PUTIN NEĆE DOŽIVETI DA VIDI KRAJ RATA U UKRAJINI! Ruski politikolog zapanjio naciju u emisiji uživo u udarnom terminu! (VIDEO)


IZVOR: Republika - 06.03.2023 | 14:57


Sergej Mikejev, poznati ruski politikolog šokirao je gledaoce države televizije zapaljivim tvrdnjama o toku rata u Ukrajini i sudbini ruskog predsednika Vladimira Putina i njegovih najbližih saradnika.

Foto: printscreen/Tanjug/AP
PUTIN NEĆE DOŽIVETI DA VIDI KRAJ RATA U UKRAJINI! Ruski politikolog zapanjio naciju u emisiji uživo u udarnom terminu! (VIDEO)

Mikejev, koji je bivši direktor ruske istraživacke i monitoring kompanije Centar za analizu trenutne politike u emisiji uživo "Nedeljom uveče" u udarnom terminu ocenio se ono što zvanična Moskva zove "Specijalnom vojnom operacijom" ne odvija po planu.

Foto: Tanjug/AP

 

- Naš položaj se ozbiljno pogoršao... Ili da konačno krenemo napred i prestanemo da imitiramo suverenitet i zaista postignemo uspeh, ili da se povlacimo sa ogromnim neuspehom - naveo je on.

- Ako nastavimo dalje na ovaj način i ovom brzinom, ti i ja nećemo živeti dovoljno dugo da vidimo uspehe. I budimo iskreni prema sebi - ni naše rukovodstvo neće poživeti dovoljno dugo za to - rekao je on.

 

 

Kako piše britanski Dejli mejl, komentari Mikejeve došli su usred četvorominutne tirade u kojoj je udario na ruske vojne komandante i Kremlj zbog, kako je opisao, "ćutanja" kao odgovora na neuspehe na bojnom polju.

Foto: Tanjug/AP

 

On je upozorio da Rusija nikako ne sme da se povuče, jer bi taj potez na Zapadu bio ocenjen kao slabost.

Takođe, politikolog je pozvao oružane snage da „stvore probleme nacijama koje podržavaju Ukrajinu" pokretanjem daljinskih udara kako bi demonstrirali rusku „tehnološku superiornost" i da prestanu da „igraju po pravilima igre koja su nam nametnuta".