"PUTIN SE NE PRIPREMA ZA MIR"! Jens Stoltenberg kaže da je u Ukrajini počela NOVA RUSKA OFANZIVA!


IZVOR: Republika - 13.02.2023 | 18:37


Tamo gde Rusiji manjka kvaliteta ona pokušava da nadomesti kvantitetom, kaže Stoltenberg.

Foto: AP Photo/Olivier Matthys
"PUTIN SE NE PRIPREMA ZA MIR"! Jens Stoltenberg kaže da je u Ukrajini počela NOVA RUSKA OFANZIVA!

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg ocenio je danas da je nova ruska ofanziva u Ukrajini već počela, javljaju svetski mediji.

- Realnost je da mi već vidimo početak toga - rekao je Stoltenberg novinarima a prenosi britanski Gardijan.

Rojters prenosi Stoltenbergove reči da NATO "ne vidi znak" da se predsednik Rusije Vladimir Putin priprema za mir, već da "i on i Rusija i dalje žele kontrolu nad Ukrajinom".

Putin, prema njegovim rečima, šalje "hiljade i hiljade dodatnih vojnika" koje trpe "veome velike žrtve" i "velike gubitke", ali to vrši pritisak na Ukrajinu.

- Tamo gde Rusiji manjka kvaliteta ona pokušava da nadomesti kvantitetom - rekao je Stoltenberg, dodavši da to samo pokazuje koliko je hitna potreba Ukrajine za dodatnim oružjem sa Zapada.

Što brže Kijev dobije oružje, municiju, rezervne delove i gorivo, više će života moći da bude spašeno, rekao je generalni sekretar NATO a prenosi Gardijan.

Rasprostranjen je stav da Rusija planira novu veliku ofanzivu u Ukrajini, a ta zemlja kaže da su joj potrebni borbeni avioni i projektili dugog dometa kako bi odbila napad i povratila okupirane teritorije.

Dana 24. februara 2022. godine - pre samo malo manje od godinu dana - Rusija je krenula u invaziju Ukrajine.

Bonus video: