ČISTIO STAN PREMINULE BAKE, MISLILI DA JE PROVALNIK! Policija ubila mladića (28), porodica ogorčena!


IZVOR: Republika - 03.02.2023 | 08:44


Muškarca iz Ohaja starog 28 godina upucala je policija dok je čisti stan preminule bake.

Foto: Tanjug/AP
ČISTIO STAN PREMINULE BAKE, MISLILI DA JE PROVALNIK! Policija ubila mladića (28), porodica ogorčena!

Policija, ipak, ističe da on nije slušao naredbe policajaca i da su mislili da je provalnik.

Gardian navodi da je Džo Frasure upucan u ponedeljak i da je od povreda preminuo u utorak. Do pucnjave je došlo u Vajomingu, u Ohaju, gradu sa oko 9.000 stanovnika. Kancelarija okružnog šerifa je istraživala pucnjavu, a potom je slučaj preuzeo okružni tužilac.

Okružni obducent je u izveštaju naveo da je uzrok smrti pucnjava u kojoj je učestvovala policija.

Policija: Mislili smo da je provalnik

Policija je saopštila da su policajci posumnjali da je Frasure provalnik, ali njegova porodica tvrdi da je čistio stan nakon bakine smrti.

U saopštenju policije navedeno je da su policajci odgovorili na poziv hitne pomoći o mogućoj provali, u kojoj su učestvovale dve do tri osobe, preneo je NBC News.

U saopštenju se navodi da su policajci, kada su stigli, primetili Frasurea i njegovog oca u zadnjem delu zgrade. Policija kaže da Frasure nije slušao naredbe, da je kombijem pokušao da pobegne od policije i da su policajci pucali u kombi kada je "zamalo udario policajca".

Frasure je upucan najmanje jednom u glavu. Prevezen je u Medicinski centar Univerziteta u Sinsinatiju, gde je preminuo. Njegova porodica traži da policija objavi snimak događaja.

- Ne zanima me šta pričaju, vozilo nije bilo upereno ka njima - rekao je njegov otac Džo.

Lisa Fišer, njegova majka, rekla je da zahteva odgovore od policije.

- Želim snimak sa kamere, sve - dodala je ona.

Porodica je u sredu održala mali protest ispred policijske stanice u Vajomingu, pozivajući na pravdu i objavljivanje snimaka.

- Moj brat je bio otac, brat, sin. Molim vas pomozite mi da dobijem pravdu za barat - rekao je njegov brat Džo Frasure Džunior.