HIT SNIMAK! Boris Džonson priča kako mu je Putin pretio pre invazije na Ukrajinu! BIVŠI BRITANSKI PREMIJER TVRDI DA JE RUS BIO "MRTAV HLADAN"! (VIDEO)


IZVOR: Republika - 30.01.2023 | 10:52


Borise, neću da te povredim, ali sa raketom traje samo minut“ ili tako nešto, istakao je Džonson da mu je Vladimir Putin pretio projektilom i dodao da mu je ruski predsednik to rekao "veoma radosno".

Foto: Tanjug/AP
HIT SNIMAK! Boris Džonson priča kako mu je Putin pretio pre invazije na Ukrajinu! BIVŠI BRITANSKI PREMIJER TVRDI DA JE RUS BIO "MRTAV HLADAN"! (VIDEO)

Vest dana u Britaniji, ali i u svetu bila je ispovest Borisa Džonsona, koji je u emisiji BBC-a rekao da mu je Vladimir Putin pretio uoči napada Rusije na Ukrajinu.

 

 

Naime, bivši britanski premijer Boris Džonson je u okviru nove serije BBC-a koja se bavila time kako se Zapad borio protiv ruskog predsednika Vladimira Putina u godinama pre rata, rekao:

- "Borise, neću da te povredim, ali sa raketom traje samo minut“ ili tako nešto - rekao je Džonson da mu je Vladimir Putin pretio projektilom i dodao da mu je ruski predsednik to rekao "veoma radosno". 

Džonson je dodao da misli da je Putin to rekao opuštenim tonom, sa nekom vrstom distance, kao i da se poigravao "mojim pokušajima da ga nateram da pregovara".

U Džonsonovoj ispovesti saznajemo da je Putin sa njim pričao na engleskom i da su se prethodno dotakli priče o Ukrajini u NATO paktu.

Džonson je takođe rekao da je ruskom lideru rekao da će eskalacija samo povećati podršku zapadnih država Ukrajini, što znači „više NATO, a ne manje NATO“ na ruskim granicama.

- Rekao je: "Borise, ti kažeš da Ukrajina neće uskoro u NATO. O kom vremenu pričaš?' A ja sam rekao: „Ona se neće pridružiti NATO-u u doglednoj budućnosti. Vi to vrlo dobro znate“ - rekao je Džonson.

Bonus video: