NE ZANOSITE SE DA SU RUSI INFERIORNI! Šokantno priznanje ukrajinskog generala: FRUSTRIRA ME PODCENJIVANJE NEPRIJATELJA!


IZVOR: Republika - 21.11.2022 | 12:57


Bivši zamenik komadanta Oružanih snaga Ukrajine upozorio je zvanični Kijev da se ne zavarava da su Rusi inferiorni na bojnom polju, prenose ruski mediji i Telegram kanali.

Foto: Tanjug/AP
NE ZANOSITE SE DA SU RUSI INFERIORNI! Šokantno priznanje ukrajinskog generala: FRUSTRIRA ME PODCENJIVANJE NEPRIJATELJA!

Na krilima ulaska u Herson, zvanični Kijev i predsednik Volodimir Zelenski upali su u euforiju da je Rusija pred porazom, što bi moglo da im se obije o glavu.

Na to je upozorio Sergej Krivonos, bivši zamenik komadanta Oružanih snaga Ukrajine, koji je na Telegramu napisao da ga frustrira "zabluda da je Rusija nesposobna da vodi ofanzivne operacije".

Foto: tanjug/AP/www.profimedia.rs

 

- Veoma me nervira što se stalno ističe neka apsolutna inferiornost Rusa u pogledu njihove sposobnosti da napadaju i ratuju. Potcenjivanje neprijatelja skupo košta naše Ukrajince. Svaki neprijatelj, bez obzira na nacionalnost, mora se shvatiti ozbiljno - rekao je general.

On je podsetio da je Ruska Federacija nedavno završilka mobilizaciju 300.000 regtuta.

- Čak i da od ovih 300.000 ostane 50-80 hiljada zbog veštačke vojne selekcije, to će već biti ratnici spremni za borbu - dodao je Krivonos.

Da stanje na frontu nije bajno po ukrajinsku stranu kako se predstavlja u Zapadnim obelodanio je u ukrajinski kanal Rezident koji je pozivajući se na neimenovanog izvora saopštio da je ukrajinski general Valerij Zalužni obavestio predsednika Volodimira Zelenskog o teškoćama na frontu, prevashodno izazvanim vremenskim uslovima.

Foto: tanjug/AP/www.profimedia.rs

 

- Operativna pauza može da se oduži 3-4 nedelje. Trenutno su moguće samo lokalne operacije uz upotrebu mobilnih grupa - navodi se.

Sa druge strane, predsednik Komiteta Saveta Ruske Federacije za odbranu i bezbednost Viktor Bondarevkaže da Kijev nema ni silu ni resurse da napadne Krim, kako je to bilo najavljeno nakon što je Ukrajina povratila Herson.

- Ukrajina nema ni resurse, ni vojnu snagu, ni podršku Krimljana za obećanu ofanzivu na poluostrvo. Zapad takođe neće uložiti realne napore da pomogne Ukrajini u ovoj avanturi. Stoga kijevske vlasti neće ići dalje od "najava" - rekao je on.