MI PUCAMO U SVOJE, OVO JE KOŠMAR! Ukrajinske službe presrele zastrašujući razgovor ruskog vojnika: AKO KRENEŠ TIM PUTEM, NEĆEŠ USPETI! (VIDEO)


IZVOR: Republika - 28.10.2022 | 10:10


Ruska vojska formirala je specijalnu jedinicu čiji je jedini zadatak da brutalno likvidira svoje sunarodnike koji pokušaju da pobegnu sa prve linije fronta.

Foto: Tanug/AP, Shutterstock
MI PUCAMO U SVOJE, OVO JE KOŠMAR! Ukrajinske službe presrele zastrašujući razgovor ruskog vojnika: AKO KRENEŠ TIM PUTEM, NEĆEŠ USPETI! (VIDEO)

Ukrajinske bezbednosne službe presrele su šokantan razgovor između neimenovanog ruskog vojnika i njegove supruge, koji otkriva zastrašujući istinu o stanju u ruskoj vojsci u Ukrajini.

"Ako neko pobegne, mi ga ugasimo"

Iz sadržaja audio snimka koji je objavio britanski tabloid Dejli Mejl izrazito nenaklonjen Rusiji i ruskom predsedniku Vladimiru Putinu, proizilazi da je Kremlj formirao odred ubica čiji je zadatak da presude svakom ko i pokuša da pobegne sa prve linije fronta.

Foto: www.profimedia.rs

 

U presretnutom telefonskom razgovoru ruski vojnik objašnjava svojoj supruzi da je sa saborcima povučen u rovove na drugoj liniji.

- Negde ispred nas se puca. Ovde su zatvorenike dovodili iz zatvora, ali su ih vodili negde na front. A mi sedimo ovde kao odred koji blokira povlačenje.  Ako neko pobegne nazad, mi ga ugasimo - navodi on.

Foto: Tanjug/AP

 

Na konstataciju žene da je to "noćna mora", vojnik čiji identitet nije poznat kaže da je "iza njih još jedna linija" i da je nemoguće pobeći.

 

- Ako kreneš tim putem, nećeš uspeti. Mi pucamo u svoje - čuje se u snimku.

Foto: Tanjug/AP

 

Kako navodi Dejli Mejl, nije jasno u kom delu Ukrajine se odigrao pomenuti razgovor, ali i bez te informacije jasno je da ruska vojska ima logističkih i organizacionih problema na frontu.

Robijaši na frontu

Podsetimo, od kako je ruski predsednik Vladimir Putin nedavno obelodanio da je mobilizacija 300.000 novih regruta pri kraju, o čemu je Republika već pisala, u medijima na Zapadu objavljeni su brojni izveštaju o sumornom stanju u ruskoj armiji i haotičnom nastojanju da se što više sposobnih muškaraca gurne na front, bez obzira na nezavidno stanje veštine, obuke i opreme.

Foto: Tanjug/AP

 

Inače, da bi pokušao da proširi krug, ruski parlament je u sredu ukinuo zabranu mobilisanja muškaraca koji su osuđeni za teška krivična dela i koji su pušteni iz zatvora, ali čije osude još uvek postoje.