ZUBI MEDVEDA GA UDARALI U LOBANJU, DOK SU MU KOSTI ŠKRIPALE: Studenti koji su preživeli da ispričaju svoj susret sa ZVERI! (VIDEO)


IZVOR: Republika - 18.10.2022 | 16:07


Koledžski rvači Kendel Kamings i Brejdi Louri upali su u zasedu divljeg grizlija dok su bili u lovu sa saigračima u Nacionalnoj šumi Šošone u Vajomingu.

Foto: Youtube printscreen
ZUBI MEDVEDA GA UDARALI U LOBANJU, DOK SU MU KOSTI ŠKRIPALE: Studenti koji su preživeli da ispričaju svoj susret sa ZVERI! (VIDEO)

Tokom lova sa svojim kolegama iz tima, dvojica studenata sa američkog univerziteta Juta, Kendel Kamings i Brejdi Louri ,preživeli su užasan napad grizlija.

Louri je bolje prošao, sa slomljenom rukom, dok je njegov drug Kamings da bi odvukao besnog grizlija od njega počeo da viče i onda je usledio horor.

- Mogao sam da čujem kako njegovi zubi udaraju o moju lobanju,osetio sam i kako mi je ujedao kosti, one bi nekako škripale. Pozvao sam Lourija da se uverim da je dobro i mislim da me je medved čuo. Nekako je kružio i ponovo me uhvatio - rekao je Kamings.

Louri se sklupčao tokom napada i završio sa slomljenom rukom, a tokom operacije je bilo potrebno šest šrafova kako bi mu sastavili ruku, Kamins je pak bio obliven krvlju svuda, a njegove timske kolege su ga nosile naizmenično do pomoći koja ga je čekala.

Obojica mladića su helikopterom prevezena u lokalne bolnice u Kamingsu, navodi se u pisanoj izjavi Odeljenja za divljač i ribu Vajominga. 

Kamings je nakon napada morao da dobije 60 spajalica u glavi i plastičnu operaciju zbog posekotina na licu. Vlasnici zemljišta i lovci u regionu prijavili su nedavno povećanje aktivnosti medveda na niskim nadmorskim visinama, što je navelo zvaničnike za divlje životinje da upozore da posetioci budu oprezni, piše Mondo.

BONUS VIDEO: