"FIONA" OPUSTOŠILA KROZ KANADU: Pogledajte dramatične fotografije - KRŠ I LOM! (FOTO GALERIJA)


IZVOR: Republika - 25.09.2022 | 11:32


Oluja "Fiona" nanela je, nakon Portorika i Dominikanske Republike, veliku štetu i u Kanadi, ima i nestalih.

Foto: Tanjug/AP
"FIONA" OPUSTOŠILA KROZ KANADU: Pogledajte dramatične fotografije - KRŠ I LOM! (FOTO GALERIJA)

Oluja "Fiona" koja je do petka imala status urgana, ali su je onda stručnjaci okarakterisali kao tropsku oluju nemilosrdno je pogodila Kanadu. 

Ova zemlja inače nije poznata po razornim olujama i sličnim vremenskim nepogodama, a iz policije navode kako "nisu nikada videli oluju poput ove".

U oblast Nove Škotske poslata je čak i vojsjka kako bi pomogla u saniranju štete. Delovi još četiri kanadske provincije su pogođeni, a premijer ove zemlje Džastin Trudo izjavio je "da će federalna vlada pomoći koliko god može". Takođe, objavio je da neće ići u Japan na sahranu bivšeg premijera te zemlje kako bi pomogao domovini da se izbori sa posledicama oluje. 

 

Pogođena područja nalaze se na obali Atlantika i obuhvataju sledeće provincije: Nova Škotska, Ostrvo Princa Edvarda, Njufaundlend i Nju Brunsvik i delove Kvebeka. 

POGLEDAJ GALERIJU

 

Dodaje se da su mnogi domovi potpuno srušeni i da je veliki broj samih ulica kompletno nestao. U međuvremenu je prijavljen i nestanak jedne žene, ali se navodi da je još uvek previše opasno sprovesti potragu. 

Iz kompanija elektro distribucije tvrde kako će biti potrebni dani kako bi vratili struju u kanadske domove. 

Podsetimo, "Fiona" je već nanela ogromnu štetu Portoriku i Dominikanskoj Republici, gde mnogi građani još uvek nemaju pristup vodi i struji.

Sledeća teritorija koja bi mogla da se nađe na putu oluji jeste Florida.