JOŠ JEDNA MISTERIOZNA SMRT U MOSKVI: Okliznuo se i pao niz stepenice - ruski visoki zvaničnici padaju kao sveće!


IZVOR: Republika - 21.09.2022 | 12:31


Još jedan visoki zvaničnik neobjašnjivo je preminuo dok broj mrtvih među ruskom elitom nastavlja da raste.

Foto: tanjug/AP
JOŠ JEDNA MISTERIOZNA SMRT U MOSKVI: Okliznuo se i pao niz stepenice - ruski visoki zvaničnici padaju kao sveće!

Anatolij Geraščenko (73), bivši šef moskovskog Instituta za avijaciju (MAI), navodno se jutros okliznuo i pao niz stepenice u sedištu instituta u ruskoj prestonici.

„U nesreći je 21. septembra 2022. godine preminuo Anatolij Nikolajevič Geraščenko, doktor tehničkih nauka, profesor, savetnik rektora Moskovskog vazduhoplovnog instituta“, saopštila je pres-služba organizacije.

„Osoblje Moskovskog vazduhoplovnog instituta izražava saučešće porodici i prijateljima Anatolija Nikolajeviča. Ovo je kolosalan gubitak za MAI i naučnu i pedagošku zajednicu.'

MAI je jedan od vodećih ruskih naučno-istraživačkih univerziteta odgovoran za razvoj vazduhoplovne tehnologije i usko je povezan sa Putinovim Ministarstvom odbrane.

Geraščenko proveo je ceo život radeći u institutu, pohađajući univerzitet kao inženjer pre nego što je osam godina uspeo da vodi operaciju. Dobio je rusku medalju Ordena za zasluge za otadžbinu prve klase i bio je istaknuti profesor sa više od 50 naučnih publikacija koji je ostao uticajan savetnik i nakon penzionisanja 2015.

Njegova krajnje sumnjiva smrt dogodila se manje od dve nedelje nakon što je rukovodilac Vladimira Putina za razvoj ogromnih ruskih arktičkih resursa „pao u vodu“ dok je plovio pored pacifičke obale zemlje.

Ivan Pečorin (39), bio je generalni direktor Putinove Korporacije za razvoj Dalekog istoka i Arktika i nedavno je prisustvovao velikoj konferenciji koju je u Vladivostoku organizovao ratni huškač Kremlja.

Njih dvoje su poslednji u dugom nizu visokih zvaničnika iz ruskog energetskog, tehnološkog i finansijskog sektora koji su povezani sa Kremljom koji su poslednjih meseci umrli u sumnjivim okolnostima.