Kako da izbegnete majmunske boginje dok se "volite" sa partnerom: DODIRUJTE SE UZ SOCIJALNU DISTANCU!


IZVOR: Republika - 18.06.2022 | 14:49


Tradicionalno vođenje ljubavi moglo bi da postane deo prošlosti, bar dok se rizik od širenja majmunskih boginja potpuno ne prekine.

Foto: shutterstock
Kako da izbegnete majmunske boginje dok se "volite" sa partnerom: DODIRUJTE SE UZ SOCIJALNU DISTANCU!

Novi pravilnik američkih stručnjaka iz Centra za kontrolu i prevenciju bolesti uključuje socijalnu distancu tokom odnosa, kako bi se izbeglo širenje virusa.

Sa pojavom majmunskih boginja i rastom slučajeva koji oboljevaju od istih, pojavljuju se nove preporuke, koje bi trebalo da pomognu smanjenju rizika od dobijanja ovog virusa.

Američki centar za kontrolu i prevenciju bolesti je prema tome izradio poseban "vodič", prema kome se predviđa da rizik od širenja ove bolesti može biti smanjen tako što će se ljudi socijalno distancirati, čak i tokom seksualnih odnosa.

Idejno rešenje američkih stručnjaka podrazumeva da partneri - masturbiraju zajedno, prenosi američki portal Insajder.

- Ukoliko osoba ili njen partner imaju majmunske boginje, ili veruju da su bili u kontaktu sa zaraženim a odluče da imaju s*ks, trebalo bi da izbegavaju ljubljenje i da masturbiraju zajedno na distanci od najmanje dva metra, kao i da ne dodiruju jedno drugo - navodi se u vodiču.

Foto: pixabay.com

Tradicionalno vođenje ljubavi odlazi u prošlost

Savet je takođe i da oni koji su bili izloženi virusu majmunskih boginja upražnjavaju "virtuelni s*ks" ili da razmotre odnose sa odećom koja prekriva deo tela na kome imaju osip, kako kontakt njihove i partnerove kože bio sveden na minimum.

- Obavezno perite ruke, s*ks igračke, kao i posteljinu, odeću...nakon upražnjavanja odnosa - savetuju Američki stručnjaci, a prenosi Insajder.

Trenutno je više od 2.100 zabeleženih slučajeva oboljevanja od majmunskih boginja širom 37 zemalja, a prvi slučaj zabeležen je i u Srbiji.