PINK PANTERI OPET HARAJU EVROPOM? Opljačkana prodavnica satova u Dizeldorfu, krađa liči na prethodnu koju su počinili Srbi! (VIDEO)


IZVOR: Republika - 16.06.2022 | 07:56


U nemačkom gradu Dizeldorfu opljačkana je poznata prodavnica satova, gotovo na isti način na koji su to pre dve godine učinili, kako se sumnja članovi poznate grupe pljačkaša "Pink Panteri",

Foto: Tanjug/AP
PINK PANTERI OPET HARAJU EVROPOM? Opljačkana prodavnica satova u Dizeldorfu, krađa liči na prethodnu koju su počinili Srbi! (VIDEO)

Naime, kako navode nemački mediji pljačka se dogodila, u utorak kada su zasad nepoznate osobe ukrale nekoliko luksuznih satova iz radnje na Kenigsale u Dizteldorfu.

- Nepoznate osobe u utorak uveče u u Kenigsale automobilom marke "audi" uleteli kroz izlog lokala iz vitrine ukrali više markiranih satova. Vrednost ukradene robe se procenjuje na preko 100.000 evra - navode lokalni mediji. 

Kako objašnjavaju do sada se zna da je reč o nepoznatim maskiranim osobama koje su za pljačku koristile automobil marke "audi ".

- Reč je o ukradenom automobilu marke "audi 100" sive boje koje je nađeno nakon pljačke u centru grada. Sumnja se da su lopovi njapre uklonili stub kako bi mogli da priđu izlogu koji je sa sporedne strane, a potom nekolilo puta unazad išli vozilomi udarali u izlog. Kada su razbili staklo ušli su u lokal i iz vitrine odneli skupocene satove - objasnio je izvor za lokalne medije. 

Prema njihovim pisanjima sumnja se da su najmanje dve osobe učestvovale u pljački. 

- Policija je tražila pomoć od građana, kako bi pomogli u otkrivanju pljačkaša. Prema dosadašnjim informacijama sumnja se da je jedan od pljačkaša visok oko 1,80 do 1,90 metara, normalne građe, plave kose do ramena. Imao je crnu garderobu i skijašku masku preko lica - objasnio je izvor tamošnjih medija i dodao da je policija usredsređena na istragu ali i na pronalaženje pljačkaša. Tokom potrage angažovani su bili i helikopteri.

Zanimljivo je da je gotovo na identičan način pre dve godine opljačkan isti lokal. Nekoliko dana kasnije u Srbiji su uhapešna četvorica muškaraca, navodno pripadnika grupe "Pink Panter"

Foto: Printscreen

Pljačka Pink Pantera

Podsetimo, osumnjičeni za pljačku koja se dogodila 14. decembra 2020. godine u tržnom centru Kenigsale u Dizeldorfu, nekoliko dana kasnije u Srbiji su uhapšeni N. S. 49) i N.B. (54), kao i A. J. (51),i S. Š. (51) iz Valjeva. 

Njima su lisice na ruke stavljene zbog sumnje da su u Nemačkoj opljačkali luksuznu prodavnicu satova "Brege" i iz nje odneli robu vrednu tri miliona evra.

- Kod njih su nađeni 41 sat i zlatna narukvica luksuznog švajcarskog brenda, čije je jedno od zaštitnih lica i fudbaler Kristijano Ronaldo - rekao je tada izvor "novosti".

Pljačka je izvedena gotovo na identičan način, samo što je tada korišćeno vozilo  "opel vektra", piše borkenerzeitung.

BONUS VIDEO: