UDARNA PORUKA PUTINU! Erdogan nudi rešenje za rat u Ukrajini!


IZVOR: Republika - 26.04.2022 | 11:13


Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan predložio je Vladimiru Putinu da se pregovori Rusije i Ukrajine nastave u Istanbulu.

Foto: Tanjug/AP
UDARNA PORUKA PUTINU! Erdogan nudi rešenje za rat u Ukrajini!

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan rekao je u razgovoru s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom da je neophodno nastaviti pregovarački proces Moskve i Kijeva u Istanbulu, saopšteno je iz kancelarije turskog lidera.

Erdogan je, kako je saopšteno iz kancelarije turskog predsednika, ponovio da je neophodno što pre uspostaviti prekid vatre u Ukrajini i dodao da je Ankara spremna da doprinese tome.

- Ukazavši na važnost prekida vatre, efikasnog funkcionisanja humanitarnih koridora i bezbedne evakuacije, predsednik Erdogan je rekao da će Turska i dalje činiti sve što može da bi se zaustavio trend koji nanosi štetu svima i da bi se uspostavio čvrsti mir. Predsednik Erdogan je, takođe, ponovio svoj predlog da se nastavi pregovarački proces u Istanbulu, koji predstavlja važan prag u pregovorima Rusije i Ukrajine, koji vodi ka razgovorima na nivou lidera - navedeno je u saopštenju.