ZELENSKI PRVI PUT PROGOVORIO O DECI: Oni su svesni šta se događa - VERUJU DA ĆE UKRAJINA POBEDITI!


IZVOR: Republika - 22.03.2022 | 09:55


Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski ispričao je kako želi da njegova deca budu svesna žrtve koju su prineli njihovi sugrađani od početka ruske invazije.

Foto: Tanjug/AP
ZELENSKI PRVI PUT PROGOVORIO O DECI: Oni su svesni šta se događa - VERUJU DA ĆE UKRAJINA POBEDITI!

- Moja deca sigurno znaju šta se događa, a ja ne znam je li to dobro ili loše - ispričao je Zelenski za strane medije. Predsednik i njegova supruga Olena Zelenska imaju 17-godišnju ćerku Oleksandru i 9-godišnjeg sina Kirila.

- Nisam im ništa objašnjavao. Rekli su mi: "Tata, u Ukrajini besni rat". U našem domu imamo slobodu govora kao i u celoj zemlji. Oni znaju za šta se borimo, oni sve to razumeju. Znaju da se dobri ljudi moraju žrtvovati, ne moram im to objašnjavati - dodao je Zelenski.

Naime, ubrzo nakon početka ruske invazije Zelenski je rekao da su ga ruske snage označile kao "metu broj jedan", a njegovu porodicu kao "metu broj dva", ali je odbio evakuaciju iz Ukrajine.

- Moja deca su jako ponosna na Ukrajinu. Oni veruju u našu pobedu, veruju da će dobro pobediti - zaključio je Zelenski i dodao kako svojoj deci ne brani da gledaju i prate vesti o ratu.

Podsećamo, Zelenski je nedavno ispričao kako retko viđa svoju porodicu. Priznao je da su jedino na šta se može fokusirati od početka ruske invazije posao i ponekad spavanje.